Helen Mirren kaže da bi voljela glumiti Donalda Trumpa (a mi bismo to rado vidjeli)

'Bila bih jako duhovita kao Trump', izjavila je poznata glumica

FOTO: Screenshot

Helen Mirren je nedavno je govorila pred publikom Škole za film i televiziju Loyola Maryimount sveučilišta u Los Angelesu, a tom je prilikom u dala intervju Hollywood Reporteru. Zabavila je publiku mnogim zanimljivim pričama iz svoje karijere, no istaknula se njezina izjava da bi voljela glumiti američkog predsjednika Donalda Trumpa.

“Bila bih jako duhovita kao Trump, već imam gotovo istu frizuru. On je nevjerojatan i fascinantan lik, nije li? Zapravo je stvaran lik, a stvarni život je daleko interesantniji od onog što možemo izmisliti. Na neki način ima određenu šekspirijansku notu, iako više vuče prema Shakespearovoj tragediji”, izjavila je Mirren.

Osim o Trumpu, progovorila je i o britanskoj kraljici

“Mislim da ne bi bilo previše teško prodrijeti u njegovu psihu. Ne znam puno o Trumpu, ali kad bih ga zaista glumila, najprije bih proučila njegov odgoj. Pozabavila bih se njegovim školovanjem, majkom i ocem, i kakav je Trump bio kao dijete, jer je dijete još prisutno u njemu”, nastavila je Mirren.

Usput je progovorila o još jednoj slavnoj ličnosti, britanskoj kraljici Elizabeti II. koju je glumila u filmu The Queen iz 2006. Tom ulogom je zaradila Oscara za najbolju glumicu, ali je imala priliku i upoznati britansku kraljicu.

U novom filmu glumi uz Donalda Sutherlanda

“Upoznala sam kraljicu prije snimanja filma, ali u vrlo kratkom susretu u prostoriji prepunoj ljudi. Susrela sam se s njom ponovno nakon što je film izašao, što je za mene bio trenutak istine. Osobno mi se nije obratila vezano uz film, ali me je predstavila jednom od svojih poznanika riječima “Ovo je Helen Mirren koja me je glumila u onom filmu”, rekla je Mirren.

Helen Mirren uskoro ćemo gledati u njezinom novom filmu Leisure Seeker. U njemu će glumiti ostarjelu ženu koja se upušta u cestovnu avanturu sa svojim suprugom (Donald Sutherland) u njihovom kamperu. Film u kina dolazi 18. siječnja 2018.