Sulu u novom nastavku Star Treka postaje gay. Protiv toga se buni originalni Sulu koji je, inače, gay

Cijela priča dosta je bizarna i nikome nije jasno što se, zapravo, događa

Glumac John Cho, koji i novom Star Treku igra Hikarua Sulua, otkrio je medijima da će u novom nastavku filma Star Trek Beyond njegov lik postati gay. Tvrdi da će Sulu u novom filmu biti prikazan kao brižni otac i suprug. Sulu, inače, dosad nikad nije bio ni s kim u vezi, barem ne pred kamerom, iako ima kćer.

“Svidio mi se pristup da se iz ovoga ne napravi neka velika stvar. Nadam se da se naša vrsta kreće u smjeru nepolitiziranja nečijeg privatnog života”, kaže mladi glumac. Poručio je i da su se scenaristi Lin i Simon Pegg na taj korak odlučili kako bi odali počast originalnom Suluu, glumcu Georgeu Takeiju koji je gay.

Takeiju se ideja nimalo ne sviđa

Upravo je stoga, u najmanju ruku, malo čudno što se upravo Takei zalagao za to da se to ne dogodi. Kaže kako je super što je franšiza konačno dobila nekog gay lika, ali ga smeta što to nije neki novi originalni lik.

Tvrdi da je Sulu oduvijek bio heteroseksualac i da se promjenom njegove seksualne orijentacije uništava ostvaština Genea Roddenberryja, autora Star Treka. “Oduševljen se što se pojavio gay lik… No, to nažalost izvrće Geneovu kreaciju u koju je uložio toliko truda. Mislim da je to stvarno nesretno rješenje”, tvrdi Takei.

Poznati glumac s tim se u vezi obratio čak i redatelju Justinu Linu. Tražio je od njega da poštuje Roddenberryjevu ostavštinu i umjesto da promijeni lik koji mnogi vole već gotovo pola stoljeća stvori novi. No to se, očito, nije dogodilo.