Hollywood potresa dosta žestoka rasprava o tome da filmska industrija zaspostavlja LGBT ljude i čini se da se taj trend neće tako skoro promijeniti

Pričalo se da će se u Potrazi za Dorom pojaviti lezbijke, ali ipak neće

FOTO: YouTube

Internetom su neko vrijeme kolale glasine da ćemo u Pixarovom nastavku Potrage za Nemom, Potraga za Dorom, gledati lezbijski par. A sad se, kako piše Guardian, po tom pitanju konačno oglasio i studio poručivši da na to pitanje “ne postoji niti točan niti pak krivi odgovor”.

Glasine su sem, inače, počele širiti prošli mjesec nakon što su neki ljudi, nakon što su pogledali zadnji trailer za film, pretpostavili da će se u njemu pojaviti lezbijski par. Redatelj filma Andrew Stanton odlučio je reći što o tome misle ljudi koji su radili film. “Mogu biti što god žele”, rekao je referirajući se na par.

Producentica filma Lindsey Collins bila je nešto duhovitija odgovorvši da nitko nije pitao likove kako se izjašnjavaju po pitanju seksualne orijentacije. “Nijedan od parova koji se pojavljuju u bilo kojem od naših filmova nismo pitali kako se izjašnjavaju po pitanju seksualne orijentacije”, dodao je Stanton.

Filmsku industriju se kritizira jer zanemaruje LGBT populaciju

Zanimljivo je da ove vijesti dolaze nakon što su se na Twitteru pojavili zahtjevi da Elsa iz hit crtića Začarano kraljevstvo u nastavku postane lezbijka i pronađe curu. A desno orijentirani krugovi čak su i originalu predbacivali da promiče gej agendu.

https://twitter.com/thomasistrash/status/726797006723813376?ref_src=twsrc%5Etfw

LGTB zajednice prozivaju velike studije zbog toga što ove godine ni jedan veliki studio nije ponudio dovoljno filmova koji bi reprezentirali tu zajednicu. U prilog toj kritici ide i statistika koja govori da se od 126 filmova velikih studija koji su prikazani prošle godine u njih samo 22 pojavio neki LGBT lik.

Film Potraga za Dorom, očekuje se, mogao bi, inače, postati najveći ovogodišnji ljetni filmski hit. Analitičari predviđaju da će samo u Americi prvi vikend prikazivanja zaraditi 115 milijuna dolara i tako postati najunosniji Pixarov debi ikad.