I ovog tjedna vam donosimo pregled najinteresantnijih trailera

Ovoga tjedna zanimljiva su dva Disneyjeva filma i Netflixova serija Lost in Space

FOTO: screenshot / Disney

Ovog vikenda ponovno donosimo pregled najzanimljivijih trailera koji su izašli ovog tjedna. Svakako treba izdvojiti Disneyeve adute; poznata filmska kompanija ima čak dva filma koji će vjerojatno biti vrlo uspješni. Radi se o Christopheru Robinu s Ewanom McGregorom u kojem ćemo prvi puta na filmu gledati Winniea the Pooha i njegove prijatelje, te o remakeu klasika Mary Poppins s Emily Blunt u naslovnoj ulozi.

Uz to, tu su još neki traileri potencijalno zanimljivih filmova i serija.

Lost In Space

Izašao je novi trailer za novu Netflixovu seriju Lost In Space, koji nam otkriva malo više detalja o radnji. Originalna serija Lost In Space bila je jedna od najpopularnijih serija osamdesetih. Pratila je avanture obitelji Robinson, koji postaju pioniri u otkrivanju svemira s misijom da pronađu planet koji je po svojim karakteristikama najsličniji Zemlji i može održati život.

Serija je 1998. prerađena u film, u kojem su glavne uloge glumili Matt LeBlanc poznat kao Joey iz Prijatelja, te holivudski velikani Gary Oldman i William Hurt. U novoj Netflixovoj seriji ćemo u glavnim ulogama gledati Tobyja Stephensa, gledateljima poznatog kao kapetana Flinta iz Black Sails, te Maxa Jenkinsa, Minu Sundwall, Molly Parker i Taylor Russell kao ostatak obitelji Robinson.

Christopher Robin

https://www.youtube.com/watch?v=mMHwjBBr3wI

Ewan McGregor glumi naslovnu ulogu u novom Disneyjevom filmu nastalom prema djelima A.A. Milnea. Odrasli obiteljski čovjek kojeg je odrastanje učinilo tužnim i ogorčenim, iznenada se susreće s igračkama iz djetinjstva, koje mu promijene život.

Predvodi ih naravno Winnie The Pooh (Jim Cummings) poznat po svojim jednostavnim, ali upečatljivim mudrostima. Novi film redatelja Marca Fostera svojevrsni je idejni nastavak na njegov Finding Neverland u kojem je opisao život J.M. Barrieja i njegovu inspiraciju da napiše Petra Pana.

U Christopheru Robinu udahnuo je život poznatih likova iz Milneovih dječjih priča, koje pomažu Christopheru Robinu da se u odrasloj dobi prisjeti djetinjstva i svih vrijednosti koje su zapravo važne u životu.

Mary Poppins Returns

Još jedan popularni lik iz dječjih priča vraća se u novom Disneyevom filmu. Ovog puta leteću bejbisitericu koja svojim magičnim moćima unosi radost u jednu obitelj glumit će Emily Blunt, a uz nju se u glavnim ulogama pojavljuju Meryl Streep i Colin Firth.

Mary Poppins Returns nastao je prema književnom serijalu australsko-britanske autorice P. L. Travers. Prema njezinim romanima Disney je već jednom snimio film, kultni glazbeni klasik Mary Poppins iz 1964. u kojem su glavne uloge glumili Julie Andrews i Dickom Van Dykeom. Više od pola stoljeća nakon uloge u prvom filmu o Mary Poppins, Van Dyke će se ponovno pojaviti u novom Mary Poppins filmu.

Roseanne

https://www.youtube.com/watch?v=X32lP33kyOs

Roseanne Barr se nakon više od dvadeset godina vraća humorističnoj seriji koja ju je proslavila. Reboot serije Roseanne najavljen je već za 27. ožujka, a osim Roseanne, vratiti će se i većina originalne ekipe.

Fanovima serije bit će zanimljivo saznati kako će producenti vratiti Dana Connera, muža Roseanne kojeg je glumio John Goodman, a koji je na kraju originalne serije umro od srčanog udara.

Roseanne je sitcom koji je kroz devet sezona. od 1988. kad je startao, do posljednje epizode u svibnju 1997., ostvario kultni status. Sad se Roseanne vraća u rebootu, koji bi se trebao osvrnuti na sve što se dogodilo u godinama koje smo propustili od zadnje epizode.

Luke Cage

https://www.youtube.com/watch?v=FU4Xn__5Qjg

Ovoga tjedna izašao je novi trailer za drugu sezonu jedne od trenutno najpopularnijih Netflixovih serija, Lukea Cagea. Da podsjetimo u slučaju da dosad niste pratili seriju, Luke Cage je običan frajer koji zbog krivih odluka završi u zatvoru. Spletom okolnosti postaje zamorac tajnog vladinog eksperimenta, nakon kojeg se dramatično promijeni.

Kao posljedice eksperimenta, Luke Cage dobiva nadljudsku snagu i kožu neprobojnu na metke. U drugoj sezoni je već postao prepoznatljiv u Harlemu kao borac za pravdu, a njegov status dodatno pojačava lokalnom stanovništvu poznata činjenica da je otporan na metke.

No morat će se sukobiti s novom prijetnjom, koja će ga natjerati da promisli je li na strani pozitivaca ili zlikovaca. Druga sezona Lukea Cagea najavljena je za 22. lipnja.

Legion

FX je izdao novi trailer za njihovu seriju Legion nastalu prema Marvelovom predlošku. Tvorac serije je Noah Hawley koji ju je osmislio prema Marvelovom liku Legionu. Obzirom na glavni lik, to je prva serija koja je povezana s X-Men filmskom franšizom.

Legion je mutant koji je zapravo sin Charlesa Xaviera koji je poznatiji kao Profesor X i osnivač X-Mena. Pravim imenom David Haller, Legion je zapravo problematični mladić koji pati od šizofrenije. No spletom okolnosti otkriva da posjeduje posebne moći zbog kojih se transformira u antiheroja spomenute serije.

Prospect

https://www.youtube.com/watch?v=jKuZXNFaX1I

Redateljski par Christopher Caldwell i Zeek Earl snimili su, sudeći po traileru, vrlo zanimljivi SF triler. Film se usredotočuje na tinejđerku i njezinog oca koji se u svemirskoj letjelici upućuju na udaljeni planet vrlo toksične atmosfere.

Razlog njihovog dolaska je to što planet skriva depozit vrijedne rude čije iskapanje bi ih moglo učiniti bogatima. No, osim vrijedne rude i toksične atmosfere, nepoznati planet skriva i druga bića koja ih napadnu. Otac joj biva napadnut i ozlijeđen, pa će tinejđerka morati preuzeti kontrolu njihove misije.

Film je zapravo dugometražna verzija 14-minutnog filma koji su Christopher Caldwell i Zeek Earl snimili 2014. U glavnoj ulozi se pojavljuje Pedro Pascal, proslavljen ulogom lovca na Pabla Escobara u Netflixovoj seriji Narcos.

The Grinch

Dr. Seuss je svojom pričom o Grinchu ostavio neizbrisivi trag na popularnu kulturu. Uvriježilo se, ne samo u Americi nego i u ostatku svijeta, da se osobu koja mrzi Božić i blagdane naziva Grinchom, prema glavnom liku Seussove priče koji je nastojao ukrasti Božić.

Mrzovoljni zeleni lik već se nekoliko puta pojavio na ekranu. Među kritičarima je najcjenjenija verzija iz 1966. Mlađim generacijama vjerojatno je poznatija iznenađujuće dobra obrada iz 2000. s Jimom Carreyem u glavnoj ulozi.

Grinch se vraća u novom animiranom filmu Universal Picturesa i Illumination Studiosa, a glas će mu posuditi Benedict Cumberbatch. Film je najavljen za 9. studenoga ove godine.