Iduća epizoda serije ‘Sherlock’ će biti nešto što definitivno nismo očekivali

Kreatori najbolje serije na televiziji najavili su da rade epizodu smještenu u prošlosti

FOTO: BBC

Komotno mogu potvrditi da je ‘Sherlock’, BBC-eva serija s Benedictom Cumberbatchom i Martin Freemanom najbolja ekranizacija Sherlock Holmesa koju smo do sada dobili. Ako kojim slučajem niste gledali, trebali bi. Ako vam se neda, dovoljno je samo da vam kažem da ju je pisao Steven Moffat, jedan od najboljih živućih televizijskih pisaca, a glumi Cumberbatch, jedan od najboljih živućih glumaca. I još je cijela smještena u 21. stoljeće, pa je sve više kul.

Ali sada se vraćaju u prošlost. Mark Gattis, čovjek koji je stvorio seriju i piše ju s Moffatom, je upravo potvrdio da rade specijalnu epizodu koja će biti smještena u 1895. godini. Procurile su i prve fotografije Sherlocka na setu u kostimu po kojem je toliko prepoznatljiv.

Specijalna epizoda za božić

Autori su naglasili da ovo nije dio regularne sezone koja se sastoji od tri epizode. Ovo će biti jedna specijalna epizoda koja će se vjerojatno emitirati za Božić (u Engleskoj je tradicija da veliki televizijski programi rade specijalne epizode za Božić), ali čini se da neće imati baš nikakve veze s radnjom koju gledamo u sadašnjosti. Kako to planiraju opravadati i drugi detalji epizode još uvijek nisu poznati.

1895. je bitna godina u Sherlockovom svijetu. Puno se stvari dogodilo te godine. Između ostalo, Sherlock je bio na vrhuncu popularnosti jer ga je te godine njegov autor Arthur Conan Doyle ubio. 1895 se spominje i u slavnoj pjesmi 221B koju je napisao jedan od prvih teoretičara Sherlockovske književnosti, a pojavljuje se i u seriji, kao broj posjetitelja koji su došli na Watsonov blog. Jedva čekamo vidjeti kako će se ova epizoda odigrati.