Na INmusic dolaze i The Strange, odličan bend kultnih Bambi Molestersa i Chrisa Eckmana

Lineup 12. po redu INmusic festivala ove je godine prilično uzbudljiv

Nizu nekih fantastičnih imena koja će nastupiti na ovogodišnjem, 12. izdanju INmusic festivala upravo se pridružio i The Strange, bend kojeg čine kultni The Bambi Molestersi te lider legendarne grupe The Walkabouts Chris Eckman, a koji će nastupiti na Main Stageu.

The Bambi Molesters i Chris Eckman prvi su se put udružili još 2004. godine, a rezultat te suradnje je sjajan bend – The Strange. Debitantski album The Strangea, Nights of Forgotten Films, objavljen je u ljeto iste godine te je odlično prihvaćen, a nakon desetogodišnje pauze i povratničkog nastupa u prosincu 2016. godine, The Strange se vraćaju u studio i rade na svojem drugom studijskom albumu.

Prilično nevjerojatne karijere

The Bambi Molesters, osnovani 1995. godine, jedan su od najpriznatijih hrvatskih bendova na međunarodnoj sceni. U karijeri su izdali pet studijskih albuma, a njihove pjesme često se vrte na američkim i britanskim radio valovima – između ostalih, pjesma Chaotica s albuma Sonic Bullets: 13 from the Hip uvrštena je na soundtrack jedne od najpopularnijih američkih TV serija, Breaking Bad.

Chris Eckman multitalentirani je kantautor, skladatelj, producent, multiinstrumentalist i lider Walkaoboutsa. Suosnivač je jedne od najuspješnijih world music izdavačkih kuća na svijetu, Glitterbeats Records, koja je objavila albumemnogihworld music glazbenika, između ostalih i sastava dobro poznatih hrvatskoj publici upravo po nastupima na INmusic festivalu – Tamikrest, Tinariwen, Orkesta Mendoza, Aziza Brahim, Bassekou Kouyate, Bombino i dr.

Očekuje se rekordna posjećenost festivala

The Strange će upotpuniti lineup INmusic festivala #12, na kojem su nastupe već potvrdili Kings of Leon, Arcade Fire, Alt-J, Kasabian, Michael Kiwanuka, Flogging Molly, Darko Rundek, Slaves i mnogi drugi. Festival će se odrdžati između 19. do 21. lipnja na zagrebačkom Jarunu uz potporu Ožujskog piva te OTP banke koja na festivalu omogućava beskontaktno plaćanje.

Potražnja za ulaznicama izuzetno je velika te se ove godine očekuje i rekordna posjećenost. Trodnevne ulaznice dostupne su po cijeni od samo 399 kn do 17. ožujka , u svim poslovnicama OTP banke, Dirty Old Shopu u Zagrebu (Tratinska 18) i putem službenog festivalskog webshopa. Sedmodnevne kamperske ulaznice po cijeni od 200 kn dostupne su putem službenog festivalskog webshopa također do 17. ožujka.