Ipak se nastavlja snimanje 6. sezone House of Cards, a izgleda da će Underwooda nekako ubiti u seriji

Kevin Spacey je smijenjen, ali serija ide dalje

FOTO: Netflix

Netflix je krajem prošlog mjeseca objavio da zaustavljaju produkciju na već najavljenoj šestoj sezoni serije House of Cards, a prekinuli su i sve odnose s Kevinom Spaceyem nakon što je optužen seksualno napastovanje.

Dok traje nova istraga vezana uz optužbe protiv Kevina Spaceya, sada je objavljeno da snimanje serije ipak ide dalje, iako nakon kratke pauze. Producentska kuća koja stoji iza House of Cards, Media Rights Capital, poslala je dopis glumcima i osoblju iza kamere u kojem navode da su došli do dogovora s Netflixom i da se produkcija šeste i posljednje epizode nastavlja nakon 8. prosinca. Usput su naglasili da se brinu i za svoje radnike u ovoj iznenadnoj i neočekivanoj pauzi od snimanja.

Producenti odlučili platiti ekipi i za vrijeme pauze od snimanja

“Nastavljamo rad s Netflixom te također planiramo nastavak produkcije vrlo brzo. Odlučili smo da će ekipi i osoblju, koje uključuje scenariste, asistente u uredu i računovođe, biti isplaćeni honorari za ovaj period pauze. Nadalje se nadamo da će kompletna dosadašnja ekipa biti u mogućnosti sudjelovati u produkciji kad se ona nastavi.

Posljednja dva mjeseca su nas sve stavila na kušnju na načine koje nitko od nas nije mogao predvidjeti. Ono što smo naučili iz cijelog ovog događaja je da je ova produkcija veća od samo jedne osobe”, stoji u dopisu Media Rights Capitala, vrlo jasno ističući svoj stav prema Kevinu Spaceyu, iako u službenom dopisu nitko nije imenovan. Dopis je u cijelosti prenio TVLine.

Franku Underwoodu bi se mogla dogoditi kobna nesreća

Spacey je dobio otkaz u seriji nakon što ga je glumac Anthony Rapp, jedan od glavnih aktera u trenutno popularnom Star Trek: Discovery, optužio za seksualno zlostavljanje kad mu je bilo samo 14 godina. Nakon tih optužbi, na vidjelo su izašli slični incidenti kad je bivša i trenutna ekipa House of Cards iznijela slične optužbe protiv dvostrukog oskarovca, opisavši atmosferu na snimanju serije toksičnom, upravo zbog seksualnih insinuacija i ispada.

Izgleda kako u šestoj sezoni House of Cards nećemo gledati Franka Underwooda, lika kojeg glumi Kevin Spacey. Još nije poznato na koji način će scenaristi naći rješenje kako se riješiti glavnog lika serije, no pretpostavlja se da će se raditi o nesreći ili atentatu u kojem će Frank Underwood poginuti, što neće biti prikazano u seriji.

Zasad su snimljene dvije epizode šeste sezone koje će morati biti nadosnimane kako bi se izbacile sve scene sa Spaceyem, a nastavak produkcije predviđen je za 8. prosinca. Obzirom na sva događanja i odgode, još nije poznato kad bismo mogli gledati šestu i posljednju sezonu House of Cards.