Nekad je nužno odabrati stranu

Kingov It razvaljuje u kinima. Očekivano, sad je najavljen još jedan film po nekom njegovom djelu, ovaj put po kratkoj priči

Suffer the Little Children režirat će Sean Carter

FOTO: It

Nakon što je It u prvom vikendu prikazivanja zaradio enormnih 123 milijuna dolara samo u američkim kinima, bilo je za očekivati da će filmski studiji najaviti novu adaptaciju nekog romana Stephena Kinga.

U pripremi je novi film po Kingovom djelu, no producenti inspiraciju nisu pronašli u jednom od njegovih većih i poznatijih romana, već u jednoj kratkoj priči. Tako se redatelj i scenarist Sean Carter prihvatio Kingove kratke priče Suffer the Little Children.

Zlokobna priča o učiteljici i učenicima u malom mjestu

Priča nas upoznaje s učiteljicom u osnovnoj školi čije mentalno stanje kontinuirano propada dok shvaća da se iza slatke vanjštine njezinih prvašića skriva nešto daleko zlokobnije. Istovremeno stanovnici njihovog mjestašca počinju neobjašnjivo umirati.

“Estetika Stephena Kinga urezala se u moju psihu od kad sam bio tinejdžer. Suffer The Little Children se savršeno uklapa u Kingovu klasičnu paradigmu: tragično manjkav glavni lik koji se našao u šokantnom i nevjerojatnom scenariju. To je tek mali pogled u veću mitologiju koju jedva čekam prenijeti na film”, izjavio je Carter za Deadline.