Izašao je trailer za 12 Strong s Chrisom Hemsworthom; dosad se nije puno čulo o filmu, ali djeluje zanimljivo

Film je snimljen po istinitom događaju o CIA-inim operativcima u Afganistanu

Izašao je prvi trailer za 12 Strong, film o koje se dosad nije puno pričalo, ali sudeći po traileru, mogao bi biti jedan od najvećih akcijskih hitova 2018. Radi se o istinitoj priči o timu od 12 CIA operativaca i pripadnika specijalnih postrojbi američke vojske koji su se sukobili s Talibanima u Afganistanu. Vjerojatno najzanimljiviji detalj je što su to učinili jašući konje.

Film se bazira na knjizi Horse Soldiers Douga Stantona i prepričava stvarne događaje koji su uslijedili nakon napada na World Trade Center 11. rujna 2001, nakon čega je CIA pokrenula tajnu akciju u Afganistanu. Tim CIA operativaca potpomognut pripadnicima specijalnih postrojbi, poslali su u Afganistan kako bi se udružili s utjecajnim generalom Abdulom Rashidom Dostumom u njegovoj borbi protiv Talibana.

Chris Hemsworth je u glavnoj ulozi, a film producira Jerry Bruckheimer

Horse soldiers, odnosno ‘vojnici na konjima’, uspjeli su poraziti talibanske protivnike kroz niz intenzivnih okršaja, iako su bili nadjačani četrdeset naprama jedan. Naposljetku su uspjeli osvojiti grad Mazar-i-Sharif, drugi najveći grad u Afganistanu, što se pokazalo ključnim u oslobođenju regije od Talibana.

Glavne uloge u filmu glume Chris Hemsworth, poznat po ulozi Thora u Avengersima te Michael Shannon poznat između ostalog kao general Zod iz Man of Steel. 12 Strong producirao je Jerry Bruckheimer, legendarni producent zaslužan za mnoge hitove poput Top Guna ili Pirata s Kariba, ali i Black Hawk Down na koji, sudeći po traileru, 12 Strong neosporno podsjeća. Film je najavljen za 19. siječanj 2018.