Nekad je nužno odabrati stranu

Izašao je trailer za drugu sezonu Preachera, izgleda zabavno i pomalo ludo

Prva sezona je bila dosta popularna, a sada stiže i druga

FOTO: Matthias Clamer/AMC

Preacher je prošle godine bio jedna od najočekivanijih serija koja je u prvoj sezoni potvrdila ta očekivanja te zaradila visokih 90% na Rotten Tomatoes. Nešto više od godinu dana nakon emitiranja prve epizode, danas je objavljen foršpan za nadolazeću sezonu, a sudeći po njemu, nova sezona će biti još uzbudljivija od prve.

Serija je nastala po stripu Gartha Ennisa i Stevea Dillona koje ljubitelji stripa smatraju legendama, najviše upravo zbog Preachera. U seriji pratimo Dominica Coopera (kojeg će mnogi prepoznati po ulozi Howarda Starka, oca Iron Mana, u seriji Agent Carter) koji je ovog puta Jesse Custer, lokalni svećenik u teksaškom gradiću.

https://www.youtube.com/watch?v=YQN4HivD5jk

Najbolji prijatelj mu je vampir

Stvari se zakompliciraju kad ga opsjedne Genesis, nadnaravno biće nastalo spojem demona i anđela, koje mu podari posebne moći – svojim glasom može upravljati voljom drugih ljudi. Spletom okolnosti upućuje se na potragu za Bogom (ali ne u apstraktnom nego u doslovnom smislu, jer vjeruje da se spustio na Zemlju), a u potrazi mu se pridružuju bivša djevojka Tulip (Ruth Negga) i najbolji prijatelj Cassidy (Joseph Gilgun), pijani Irac koji je usput i vampir.

U novoj sezoni ponovno ćemo gledati spomenuti trojac, a pridružit će im se i poznate face kao što su Ian Colletti kao Arseface i Graham McTavish (kojeg znamo kao Dwalina iz Hobbita) kao Cowboy, poznatiji kao Saint of Killers. Prva epizoda nove sezone bit će emitirana 25. lipnja.