Izašao je trailer za Logan Lucky, novi film Stevena Sordebergha i, moramo priznati, jedva čekamo da dođe u kino

Sordebergh se vratio nakon četiri godine, opet filmom o velikoj pljački

Logan Lucky
FOTO: Bleecker Street/YouTube/Screenshot

Izašao je prvi trailer za Logan Lucky, novi film Stevena Sordebergha, s kojim se redatelj prilično bombastično vraća nakon četverogodišnje pauze. Sordebergh se najviše proslavio nizom Oceanovih hitova – Oceanovih 11, 12 i 13 – dok je njegov zadnji kino film bio triler Side Effects. Logan Lucky njegov je povratak krimi komediji i omiljenoj temi, a to je velika pljačka. Film prati dva brata koji namjeravaju opljačkati zalihu novca američke organizacije za automobilske utrke NASCAR, i to za vrijeme natjecanja.

Glavni likovi su braća Jimmy i Clyde, glume ih Channing Tatum i Adam Driver, koji planiraju orobiti zalihu novca NASCAR-a, i to dok traje utrka Coca-Cola 600 na službenom trkalištu u gradu Charlotte. Njih dvojica imaju složen plan da opljačkaju novac služeći se sustavom hidrauličkih cijevi koji prolazi ispod trkališta, a akciju trebaju izvesti dok traje utrka, što će svima odvući pažnju. Trailer je premijerno prikazan jučer, na trkalištu Charlotte Motor Speedway, i to za vrijeme prave utrke Coca-Cola 600, a redatelj i glavni glumici prisustvovali su promociji, koja je napravljena u partnerstvu sa organizacijom NASCAR.

Sordebergh je zavolio NASCAR tijekom snimanja

Osim Tatuma i Drivera, u filmu glume oskarovka Hilary Swank, Katie Holmes, Katherine Waterston, autor Family Guya Seth McFarlane, Riley Keough, Sebastian Stan i zadnji James Bond Daniel Craig, koji glumi stručnjaka za eksplozive primjerenog imena Joe Bang. Iako Sordebergh nikad nije pratio NASCAR, u nedavnom intervjuu komentirao je kako ga je privukla zabavna priča, stoga je odlučio naučiti više o sportu koji mu je inače bio potpuna nepoznanica. NASCAR je pomogao snimanju, i mnogi njihovi profesionalni vozači se pojavljuju u filmu, a Sordebergh ih je opisao kao opuštene, skromne ljude bez imalo cinizma, na što nije naviknut u Hollywoodu.

Jedan od glavnih producenata filma je potpredsjednik NASCAR-a Zane Stoddard. Osim što će im film poslužiti kao očito korisna reklama, Stoddard je rekao kako mu se osobito svidjela tema filma, jer prati nekoliko simpatičnih gubitnika za koje je lako navijati, a suradnja sa Sordeberghom bila je odlična. Channing Tatum je komentirao kako je radnja filma “zapravo o grupi južnjaka koji žele opljačkati NASCAR”, što mu je bilo osobito smiješno. Film dolazi u američka kina 18. kolovoza, dok se datum domaće premijere nestrpljivo čeka.