Izgleda da hakeri ne misle prestati s ucjenjivanjem HBO-a; sad su pustili i nove epizode njihove serije Bez oduševljenja, molim

HBO kaže da se ne želi prepucavati s hakerima preko medija

HBO-ov problem s hakerima traje već dva tjedna, a čini se da neće tako skoro prestati. Hakeri, koji ucijenjuju HBO za neutvrđeni iznos, nakratko su stali s prijetnjama da će objaviti materijale povezane s Igrom prijestolja, ali sad su pustili nove epizode serije Bez oduševljenja, molim.

Serija s Larryjem Davidom u glavnoj ulozi jedna je od najuspješnijih HBO-ovih humorističnih serija. Emitirala se s manjim pauzama od 2000. do 2011., a novu sezonu nakon šest godina pauze HBO je najavio za listopad ove godine. No, sad su im hakeri pokvarili planove i za tu seriju.

HBO hakerima ponudio 250.000 dolara

“Ne komuniciramo s ucjenjivačima i nemamo namjeru komentirati svaki puta kad objave dio ukradenog sadržaja. Mediji su već prenijeli sve bitne informacije o hakerskom napadu na HBO. Vjerojatno će nastaviti puštati komadiće ukradenog sadržaja kako bi privukli pažnju medija, ali to je igra u kojoj mi nećemo sudjelovati”, rekao je glasnogovornik HBO-a.

“Jasno je da ni jedna tvrtka ne želi da joj se ukradeni sadržaji objavljuju na internetu. Tijekom cijelog incidenta naš glavni fokus je na transparentnosti prema našim zaposlenicima i partnerima, a cijeli događaj nas nije omeo u tome da gledateljima i dalje donosimo najbolji sadržaj”, nastavio je glasnogovornik.

Iako tvrde da ne pregovaraju s hakerima, Variety je neki dan došao do poruke koju im je HBO poslao, a u kojoj im nudi 250.000 dolara otkupnine za svoje sadržaje. No sudeći po novoj njihovoj akciji, čini se da hakeri žele više.