Izgleda da Igra prijestolja iduće sezone postaje puno manje nasilna serija

Očito su odgovorni odlučili prihvatiti kritike nezadovoljnih gledatelja

FOTO: printscreen

Priča se da će megapopularna serija Igra prijestolja od iduće sezone smanjiti količinu prikaza seksualnog nasilja zbog kojih je i postala toliko popularna. Tu je informaciju otkrio redatelj Jeremy Podesawa koji je snimio seriju u kojoj smo gledali onu scenu silovanja Sanse Stark zbog koje se (opravdano) digla neviđena buka.

“Iznimno je važno da producenti ne autocenzuriraju projekte na kojima rade. Igra prijestolja je ipak serija koja prikazuje svijet u kojem se događaju strašne stvari”, rekao je Podesawa. “Tvorci serije nisu htjeli da ih kritike ograniče u njihovom radu, ali činjenica je da su dio tih kritika primili na znanje i da će šesta sezona izgledati malo drugačije nego što smo dosad bili navikli gledati.”

Kanadski se redatelj osvrnuo i na spornu epizodu koja je seriji donijela najviše kritika. “Bila je to teška i brutalna scena”, govorio je referirajući se na Sansinu scenu silovanja,”i znali smo da će publika tako reagirati na nju. No, taj smo posao odradilo osjećajno koliko se god to u toj situaciji moglo; gotovo da se ništa i ne vidi”, zaključio je.

https://www.youtube.com/watch?v=fq2S3eLQCZc