Nekad je nužno odabrati stranu

Izgleda da više nećemo gledati Rey u Star Wars filmovima, Daisy Ridley kaže da je više neće glumiti

Uz to, redatelj J.J. Abrams kaže da će ovo biti posljednji film u sagi o Lukeu Skywalkeru

FOTO: screenshot

Disney u zadnje vrijeme stvarno štanca nove Star Wars filmove, a kako su krenuli, čini se da se ne namjeravaju tako skoro zaustaviti u svojem istraživanju Star Wars svijeta. Već 14. prosinca u naša kina stiže The Last Jedi, nedugo zatim 25. svibnja stiže film o Han Solu, a u 2019. stiže Star Wars: Episode IX. Već su najavili i film o Obi-Wan Kenobiju te novu trilogiju.

No to ne znači da ćemo zauvijek gledati iste likove. Naime, Daisy Ridley je u nedavno za Rolling Stone izjavila kako će Star Wars: Episode IX biti posljednji film u kojem će glumiti Rey. Barem za sada.

Kraj jedne ere Star Warsa

“Zaista sam uzbuđena u vezi toga da odradim i treći film kojim ćemo zaokružiti cijelu priču. Na kraju krajeva, pridružila sam se ekipi s ugovorom za samo tri filma. Što se mene tiče, čini se da je pravo vrijeme da zaokružimo priču s Rey”, rekla je Daisy Ridley.

Po svemu sudeći, Star Wars: Episode IX će označiti kraj jedne ere u Star Wars svemiru. Dapače, u istom tekstu Rolling Stonea redatelj J.J. Abrams kaže da će nastavak na njegov nadolazeći The Last Jedi biti posljednji film u sagi o Lukeu Skywalkeru.

Možda otkrijemo da je Rey kćer Lukea Skywalkera

To će označiti veliku prekretnicu u serijalu, obzirom da su članovi Skywalker obitelji dosad bili okosnica svih Star Wars filmova izuzev Rogue One. Obzirom na izjave Daisy Ridley da ju nakon devete epizode više nećemo gledati Rey, povezane s Abramsovim izjavama da epizodom IX završava priča o Skywalkerima, spekulacije fanova da je Rey zapravo kćer Lukea Skywalkera bi se mogle pokazati istinitima.

Ipak, Star Wars filmovi su pokazali da nikad ne treba reći nikad, obzirom da su se u Force Awakens glavne zvijezde Mark Hamill, Harrison Ford i Carrie Fisher vratile nakon pune 32 godine od filma Return of the Jedi. Na pitanje postoji li mogućnost da se nekad u budućnosti vrati Star Warsu, Daisy Ridley zaključuje: “Tko zna? Vjerujem da će svijet nestati za 30 godina, ako se to ipak ne desi, zašto ne?”