J.K. Rowling je napisala novu priču o (odraslom) Harryju Potteru i oduševila sve fanove

Harry je počeo sijediti, Ron je postao zabavljač, a Hermione se bavi politikom

FOTO: pottermore/PR

Čini se da J.K. Rowling nije rekla svoje posljednje zbogom junaku koji ju je učinio najbogatijom spisateljicom u povijesti. Ona je, naime, nedavno nakod dugih sedam godina izbivanja Harryja Pottera vratila na scenu i to kao tridesetčetverogodišnjaka “čija je kosa već počela lagano sijediti”. Priču od 1500 riječi objavila je na svojoj stranici Pottermore, a ispričala ju je kroz pero zljikave novinarke Rite Skeeter.

“Uskoro će navršiti 34 godine, ali i ovaj poznati auror i dalje nosi one prepoznatljive okrugle naočale za koje bi mnogi rekli da bi bile primjerenije nekom dvanaetogodišnjaku bez stila”, napisala je Rowling/Skeeter o Potteru. Na Harryjevom licu osvanuo je u međuvremenu i novi misteriozni ožiljak koji je novinarka magičnog lista Daily Prophet pripisala njegovom aurorskom radu. Aurori su “elitna jedinica specijalnih postrojbi trenirani da se suprotstave crnoj magiji”, objašnjeno je na stranici Pottermore.

Što se događa s ostatkom ekipe

Ginny i Harry su još uvijek u braku, baš kao i Ron i Hermione, iako je i Ronova kosa s vremenom počela gubiti na volumenu. Ron je navodno dvije godine radio zajedno s Harryjem u Ministarstvu magije, ali ga je zatim napustio kako bi se posvetio imperiju koji su izgradila njegova braća blizanci. “Izdaleka ne pokazuje nikakve znakove psihičkih bolesti, ali javnosti nije dopušteno da mu se približi dovoljno kako bi mogla donijeti valjani sud o tome. Nije li to sumnjivo?”, zapitala se Skeeter.

Hermione Granger pak je u međuvremenu “postala femme fatale grupe”, a trenutačno je na čelu nečega što bismo mi nazvali Ministarstvom pravosuđa i “na jako je dobrom putu da se popne još više na hijerhijskoj ljetsvici Ministarstva magije”. Longbottom je proferor herbologije na Hogwartsu i navodno pije “malo više Ogdenovog Old Firewhiskyja nego što bi netko očekivao od nekoga tko se bavi našom djecom”, dok je Luna Loveegood udana za Rolfa Scamandera i “još uvijek je ljupko ekscentrična”.

Zanima li vas više o tome, slobodno pročitate cijeli tekst koji je Rowling objavila na Pottermore stranici.