Japanci su ‘Igru prijestolja’ pretvorili u strip i izgleda bolje od same serije

Tisuće stranica knjige sada možete pročitati u obliku zanimljivog stripa

Nikada mi nije previše dobro sjeo fantasy žanr. Ne znam zašto, jednostanvo mi je bio dosadan. Vjerojatno se zato nisam nikada uspio natjerati da pročitam više od stotinjak stranica ‘Pjesme leda i vatre’ George R.R. Martina. Romana po kojem je, naravno, snimljena ‘Igra prijestolja’. Zato, valjda, ne volim ni seriju.

Mange, s druge strane, su potpuno spektakularne. Apsolutno svaki žanr mange. ‘Lone Wolf and Cub’ mi je oblikovao djetinjstvo. Mislim da nikada neću zaboraviti prvi put kada sam vidio pornografiju u mangama. To će ostaviti traga do kraja života. A ‘Eagle’, politička saga o izborima za predsjednika Amerike, mi je pokazao da mange ne moraju biti samo bizarna makljaža. Nego i ozbiljno genijalne drame.

S obzirom da ‘Pjesme leda i vatre’ imaju otprilike četiri milijarde stranica, naravno da i mange imaju hrpu stranica. Za sada je izašlo 12 knjiga. Nisam siguran točno do kuda su došli, jesu li uspjeli prebaciti sve knjige u stripove. Ali u svakom slučaju izgleda cool. Naslovnice mangi po ‘Igri prijestolja’ možete pogledati u galeriji.

Japanci su ‘Igru prijestolja’ pretvorili u strip i izgleda bolje od serije koju svi obožavaju