Jedan dokumentarac će pokušati otkriti što se dogodilo s izgubljenim filmom "Justice League" Georgea Millera

U filmu su se trebali pojaviti Batman, Superman, Wonder Woman i The Flash

Među filmovima koji su trebali biti snimljeni na temelju stripova, a nikad nisu, najviše se ističe “Justice League”. Njega je trebao režirati George Miller, koji je ovih dana najpopularniji redatelj u Hollywoodu zahvaljujući svom megauspješnom filmu “Mad Max: Fury Road”. Upravo zbog toga obnovljeno je zanimanje za odbačeni “Justice League”.

Punog naslova “Justice League Mortal” film je već i okupio glumačku postavu koju su činili Armie Hammer (Batman), DJ Cotrona (Superman), Megan Gale (Wonder Woman) i Adam Brody (The Flash). Filmski studio Warner Bros objavio je 2007. da se film počinje snimati i da će izaći 2009., nakon čega se predomislio i odlučio odustati od svega.

Sad se planira snimanje dokumentarca o tome kako je film mogao izgledati. Dokumentarac radnog naslova “Millerov Justice League Mortal” režirat će australski redatelj Ryan Unicomb. Već imaju dio investitora koji su se obvezali financirati projekt, a možda se za dodatni novac okrenu i crowdfunding kampanji.

Nolan nije htio dva Batmana

“Justice League Mortal” razvijao se otprilike kad i Batmani Christophera Nolana, koji navodno nije bio sretan s mogućnošću da istodobno postoje dvije različite verzije “Viteza tame” na tržištu. U filmu su još trebali glumiti i Common kao Green Lantern, Santiago Cabrera kao Aquaman, Teresa Palmer kao Talia Al Ghul, Zoe Kasan kao Iris Allen, Hugh Keays-Byrne kao Martian Manhunter i Jay Baruchel kao Maxwell Lord. Kaskader Greg Van Borssum 2007. je na svom Facebook profilu objavio zajedničku fotografiju većeg dijela glumačke postave.

Gepostet von GVB Mind Warriors am Freitag, 21. März 2014

Iako Millerova verzija “Justice Leaguea” nikad nije došla do kina, Warner Bros ipak će snimati novu verziju ovog filma. “Justice League Part 1” i “Justice League Part 2” trebali bi se pojaviti 2017. i 2019., a oba bi trebao režirati Zack Snyder.

Spomenuti dokumentarac tek je zadnji u nizu takvih projekata koji se bave analizom filmova koji se nikad nisu realizirali. Ovog ljeta izlazi “Death of Superman Lives”, a uskoro bi trebao izaći i “Doomed: The Untold Story of Roger Corman’s Fantastic Four”.