Jedan od najcjenjenijih stripova, Watchmeni Alana Moorea, mogao bi se uskoro pojaviti kao serija na HBO-u

Seriju bi trebao osmisliti Damon Lindelof, tvorac Losta

FOTO: Photo Courtesy of Warner Bros. P

Watchmen Alana Moorea i Davea Gibbonsa, jedan od najpoznatijih stripova iz DC univerzuma, mogao bi uskoro dobiti svoju TV seriju. Zasad se malo toga zna, no čini se da će Damon Lindelof biti zadužen za cijeli projekt, kako donosi Variety.

Damon Lindelof poznat je kao jedan od tvoraca Losta, a vrlo je hvaljena i njegova serija Leftovers koju su neki kritičari nakon finala posljednje sezone nazvali jednom od najboljih serija ikad, tako da ne čudi da će HBO upravo njemu povjeriti Watchmene.

Zack Snyder neće sudjelovati u projektu

Watchmeni su jedan od najcjenjenijih stripova iz DC Comics tvornice, no većina publike ih zna zbog filma Zacka Snydera iz 2009. koji je prilično nahvaljen zbog toga što je iznimno dosljedan izvornom stripu. Priča je drukčija od dotadašnjih jer se zapravo bavi dekonstrukcijom superheroja, a usput zadire u pitanje “što ako” nudeći alternativnu prošlost u kojoj su superheroji pomogli Americi da pobijedi u Vijetnamskom ratu.

Zack Snyder je izjavio da mu je to najteži projekt na kojem je radio, a o težini zadatka dovoljno govori činjenica da su od režije odustale redateljske face poput Michaela Baya, Paula Greengrassa te Terryja Gilliama koji su se složili da je taj strip nemoguće prenijeti na film. Snyder je nekim čudom uspio, no rekao je da neće sudjelovati u najavljenoj HBO seriji.