Na jesen, nakon 11 godina, kreće nova sezona Will i Grace i malo smo nestrpljivi. Evo što sve znamo o njoj

Producenti će se, recimo, praviti kao da se finale nikad nije dogodio

Will i Grace je bila jedna od najpopularnijih serija početkom 2000-ih pa je mnoge rastužilo sentimentalno finale posljednje, osme sezone. No, nakon što su se prošlog rujna Will, Grace, Karen i Jack pojavili u kratkoj sceni u kojoj su na svoj prepoznatljivi način komentirali predsjedničke izbore, krenule su glasine o rebootu serije. Sad se već zna da se Will i Grace vraćaju u novoj sezoni, a najavljena i još jedna.

NBC, koji stoji iza serije, u posljednje vrijeme nema uspjeha s humorističnim serijama, zbog čega su se odlučili vratiti starom hitu , iako je prošlo 11 godina od posljednje epizode. Prilično su škrti s informacijama o tome što nas čeka u nadolazeće dvije sezone, jedino što ističu je da će serija zadržati svoju vrckastu atmosferu i da će se gledateljima činiti kao da je jučer bila zadnja epizoda. Neki detalji su ipak procurili pa vam donosimo sve što zasad znamo o Will i Grace rebootu.

Kad se vraćaju i koliko epizoda ćemo gledati?

Prva epizoda nove, devete sezone Will i Grace najavljena je za 28. rujna ove godine, tako da fanovi neće morati još dugo čekati. Još prošlog rujna su rekonstruirali set za potrebe snimanja spomenutog izbornog spota, za koji su scenarij napisali Max Mutchnick i David Kohan, dvojac koji stoji iza originalnih osam sezona. Za pretpostaviti je, dakle, da već neko vrijeme rade na novoj sezoni. U početku je najavljeno 10 epizoda, no očito su svi toliko uzbuđeni oko povratka Will i Grace da su odlučili dodati još sadržaja, pa ćemo u devetoj sezoni gledati 12 epizoda.

Finale serije je zapravo dosta problematičan…

U posljednoj epizodi osme sezone Grace je u poodmakloj trudnoći i nije sigurna da želi ostatak života provesti s Willom. Odluči se ponovno udati za bivšeg muža Lea i odseliti se k njemu. Will se osjeća izdano pa izbije užasna svađa nakon koje Will i Grace više ne razgovaraju. Nekoliko godina kasnije Jack i Karen odluče da se Will i Grace moraju pomiriti pa organiziraju njihov susret, no shvate da je prošlo puno vremena i da su se jednostavno udaljili.

Susret nakon 20 godina screenshot / NBC

Will i Grace nastavljaju sa svojim odvojenim životima. Grace odgaja svoju kćer Lailu, a Will se pomirio sa svojim partnerom Vinceom i imaju sina Bena zajedno. Dvadesetak godina nakon njihovog posljednjeg razgovora, Will i Grace se sreću kad njihova djeca upišu isti koledž. Ben i Laila se naposljetku vjenčaju, a Will i Grace se napokon pomire i nastave biti najbolji prijatelji.

… pa su se producenti odlučili praviti da se nije dogodio

U intervjuu za Entertainment Weekly producent i tvorac serije David Kohan je rekao: “U zadnjoj epizodi su Will i Grace već imali djecu, a ako imaju djecu, onda moramo snimati seriju o njima kao roditeljima, što nismo željeli. Željeli smo da budu Will i Grace kakve poznajemo”. Stoga su odlučili nastaviti kao da zadnja epizoda nije ni snimljena.

Tu sumornu budućnost, kako Kohan naziva finale osme sezone, će u novoj prikazati više kao zamišljanje nečeg što bi se moglo dogoditi nego kao nešto što se zbilo. Dodao je da će u novoj sezoni biti jasno da su u ovih 11 godina pauze Will, Grace, Karen i Jack nastavili sa svojim životima, a određene okolnosti, koje ćemo saznati u najavljenoj novoj sezoni, su ih ponukale da ponovno žive zajedno.

Jacku su milijuni iz zadnje epizode ipak ostali

Zadnja epizoda osme sezone dovela je značajnije promjene i za Jacka i Karen. Karen se rastaje od imućnog Stana, nakon čega saznaje da je Stan sve pare posudio pa i Karen ostaje bez novčića. No dosjeti se kako će brzo i bezbolno doći do novog novca. Smisli plan kojim će spojiti Jacka i bogatog Beverlyja Leslieja, te se oni na kraju vjenčaju. Jack naslijedi Beverlyjeve milijune nakon što Beverly pogine kada ga jaki vjetar otpuše s balkona. Gotovo sav sadržaj posljednje epizode su tvorci serije odlučili zaboraviti, osim Jackovih novostečenih milijuna, pa će biti zanimljivo vidjeti hoće li se Jack uz toliki novac promijeniti.

Jack će ponovno biti susjed Willu i Grace

Iako je naslijedio Beverlyjevo bogatstvo, Jack u novoj sezoni ipak neće živjeti u Beverlyjevoj vili, nego se vraća u stari stan preko puta Willa i Grace. Kao što su tvorci serije najavili, likovi se u novoj sezoni neće izmjeniti, gledat ćemo ih onakve na kakve smo navikli. Čak se ni Karen neće promijeniti zbog gubitka novca i standarda obzirom da će Jack s njom dijeliti svoje milijune.

Vratit će se i Harry Connick Jr. u manjoj ulozi

Grace i Leo screenshot

Iako je mnogima bio najmrskiji lik, Harry Connick Jr. koji je glumio bivšeg Graceinog muža Lea, imat će kraću ulogu u novoj sezoni. Kao što je za očekivati, njihov odnos će se vratiti u vrijeme kad su razvedeni i nemaju kćer Lailu.

Nove sezone bit će još provokativnije

U vrijeme kad je prikazivana, serija je bila dosta hrabra i svježa jer je bila prva s dva otvoreno gej glavna lika, a u novoj sezoni autori namjeravaju zadržati jednaku dozu provokativnosti. “U vrijeme kad smo počinjali sa serijom bilo je revolucionarno to što imamo dva gej lika. Tad smo si mogli dopustiti šale o LGB zajednici, a sad se nadamo da ćemo dodati i ostala slova te kratice”, rekao je suautor serije Max Mutchnick za Vox.

Nove sezone će se osim pitanjima seksualnosti pozabaviti i političkim i društvenim pitanjima. Tako je Karen već u spomenutom izbornom klipu rekla da je glasala za svog starog prijatelja Donalda, a tvorci kažu da će nastaviti parodizirati političke teme kako bi serija zadržala aktualnost. Kako će to izgledati saznat ćemo kroz novih 12 epizoda, prva je na rasporedu 28. rujna, a do tada se možete podsjetiti najzabavnijih trenutaka dosadašnjih sezona na YouTubeu.