Neka Francuskinja napravila je najgenijalniji video ikad. Montirala je sve scene iz Simpsona koje se odnose na Kubrickove filmove

U 30 godina emitiranja Simpsona skupilo se dosta referenci na Kubricka

FOTO: screenshot

Candice Drouet 19-godišnja je umjetnica iz Francuske i velika zaljubljenica u kinematografiju i Simpsone. Ujedno je i autorica najgenijalnijeg videa na koji smo naletjeli u posljednje vrijeme.

Ona je, naime, odlučila prekopati kroz gotovo tri desetljeća Simpsona i iz svih tih silnih epizoda izdvojiti scene kojima su se animatori jedne od dugovječnijih animiranih serija u povijesti televizije odlučili pokloniti redatelju Stanleyu Kubricku.

Svi kultni Kubrickovi filmovi stisnuti u dvije minute

Njezin dvominutni film obiluje gomilom refereci na Kubrickov rad koje su tijekom godina vrijedni animatori dosta vješto ubacivali u Simpsone. Spomenute reference odnose se, inače, na osam Kubrickovih najznačajnijih radova kao što su Staza slave i Full Metal Jacket. Makar, mlada Francuskinja dala je ipak nekako najviše mjesta Kubrickovoj adaptaciji Burgessovog romana Paklena naranča.

No, nagledali smo se tijekom godina i scena iz drugih poznatih Kubrickovih filmova kao što su Oči širom zatvorene, 2001.: Odiseja u svemiru, Full Metal Jacket i Barry Lyndon. A u jednoj specijalnoj helovinskoj epizodi vidjeli smo čak i uvodnu scenu iz Isijavanja.