Nekad je nužno odabrati stranu

Jerry Seinfeld se vraća na Netflix; ovaj put sa specijalom o njegovim počecima

'Jerry Before Seinfeld' je novi Seinfeldov specijal koji izlazi na Netflixu 19. rujna

FOTO: YouTube

Jerry Seinfeld je legenda stand-up komičarskog svijeta. Počeo je karijeru 1976. kad je nastupio u njujorškom klubu koji je bio dio Catch a Rising Star lanca stand-up komičarskih klubova. Catch a Rising Star je projekt koji je osmislio Rick Newman, a cilj mu je bio proširiti stand-up komediju diljem Amerike kroz lokalne klubove dajući šansu mladim zvijezdama.

Seinfeld je bio jedna od tih zvijezda i nastup mu se isplatio jer se odmah nakon toga pojavio u HBO-ovom specijalu jednog od najomiljenijih američkih komičara Rodneya Dangerfielda. Ukratko, već prije nego što je postao poznat po seriji koju svi znaju, Seinfeld je bio na uzlaznoj putanji.

Proslavila ga je serija koja se radi o ničemu

“Jerry Before Seinfeld” je novi Seinfeldov specijal koji izlazi na Netflixu 19. rujna, u kojem će se osvrnuti upravo na početak svoje karijere i na prve fore koje su tada bile aktualne. Seinfeld će gledateljima ispričati o svojim početcima u raznim klubovima i prvom gostovanju u The Tonight Showu s Johnnyjem Carsonom. Mnogi komičari smatraju da je hrabar što će u tom specijalu ispričati šale koje je kao nadobudni mladić zapisao u običan notes.

Kao što je poznato, Seinfeld se udružio s Larryjem Davidom, genijalcem komedije i autorom Curb Your Enthusiasm, kako bi stvorili Seinfelda, jednu od najuspješnijih humorističnih serija ikada. Uspjeh je iznenadio i same autore obzirom da su ju, u sad već slavnoj prezentaciji, predstavili kao seriju o ničemu, detalj na koji se i sami sprdaju u seriji.