Nekad je nužno odabrati stranu

John Malkovich predstavio je prvu pjesmu sa svog poprilično bizarnog konceptualnog albuma

Poznati glumac će na njemu recitirati Platonovu 'Alegoriju pećine'

BOSTON, MA - DECEMBER 15: John Malkovich recording voice overs for Call of Duty: Advanced Warfares "Exo Zombies" mode, part of the Havoc DLC pack on December 15, 2014 in Boston, Massachusetts.   Paul Marotta/Getty Images for Activision/AFP
FOTO: AFP

Glumac i redatelj John Malkovich najavio je izlazak svog prvog konceptualnog albuma naziva “Like a Puppet Show”. Na njemu se udružio s poprilično eklektičnom grupom glazbenika; od Yoko Ono i Seana Lennona pa do Rica Ocaseka, OMD-a, Young the Gianta, Dweezila Zappa i benda Dandy Warhols.

Teško je predvidjeti kako će kompletni album zvučati, ali ono što sad znamo je da će Malkovich na njemu recitirati Platonovu “Alegoriju pećine” u izvedbi klasičnog glazbenika Erica Alexandrakisa, a to će sve biti popraćeno fotografijama umjetnika Sandra.

Malkovicheva naracija je potpuno jeziva

Na albumu će se naći sveukupno 11 pjesama, a cijeli projekt je počeo kao suradnja Malkovicha, Alexandrakisa i Sandra. Kad je Malkovich završio sa snimanjem svojih vokalnih dionica, ovaj trio je odlučio zatražiti pomoć raznih glazbenika među kojima su se našli i Efterklang, Placebo, Dolores O’Riordan iz Cranberriesa, Harry Waters (sin Rogera Watersa) i Chris Stein iz grupe Blondie.

Upravo je predstavljena prva pjesma s “Like a Puppet Show”. Riječ je o “Cryoblue Cheese O” koju je miksao Ric Ocasek. “Kad sam prvi put čuo Malkovichevu naraciju ‘Alegorije pećine’, to mi je zvučalo potpuno jezivo. Zato sam je iskombinirao s prikladnom pozadinskom glazbom”, rekao je Ocasek.