Johnny Depp glumit će kompjuterskog čudaka Johna McAfeeja u filmu King Of The Jungle; djeluje zabavno

McAfee je stvorio važan antivirus program, zaradio milijune pa pobjegao u džunglu

US anti-virus software pioneer John McAfee is transferred in a migration's car to the  Aurora international airport in Guatemala City on December 12, 2012. McAfee escaped immediate deportation to Belize on Wednesday as Guatemala decided to expel the American back to the United States instead.  McAfee, who entered Guatemala illegally after more than three weeks on the run, is wanted in Belize for questioning over his neighbor's murder last month.  AFP PHOTO/JOHAN ORDONEZ / AFP PHOTO / JOHAN ORDONEZ
FOTO: AFP

Johnny Depp glumit će u filmu King of the Jungle redatelja Glenna Ficarre i Johna Requae rađenog prema istinitoj priči. Warner Bros već godinama pokušava prenijeti na filmsko platno gotovo nestvarni život Johna McAfeeja, čovjeka koji je stvorio McAfee – prvi komercijalni antivirus program.

Depp je poznat mlađim generacijama prije svega svojim utjelovljenjem legendarnog pirata Jacka Sparrowa u Piratima s Kariba. U recentnijim filmovima pokazao se kao majstor preobrazbe i vrhunski glumac, što, recimo, odlično pokazuje i njegova usredotočenost na ulogu u Crnoj misi iz 2015. godine, gdje glumi jednog od najzloglasnijih američkih gangstera Jamesa ‘Whiteyja’ Bulgera.

Pobjegao u džunglu u Belizeu

U nastavku ozbiljnijih uloga, Depp će sada utjeloviti Johna McAfeeya, programera softvera koji je riješio problem računalnih virusa milijunima ljudi, što ga je učinilo milijunašem, da bi iznenada odlučio napustiti civilizaciju te se preseliti u džunglu u Belizeu gdje počinju svi problemi.

Spletom okolnosti i loših prosudbi, McAfeey je tamo pao kad mu je na vrata zakucala lokalna policijska jedinica za suzbijanje bandi, nakon čega je optužen za ilegalnu proizvodnju narkotika, gdje su ga mnogi usporedili s likom Bryana Cranstona iz serije Breaking Bad.

Osumnjičen za ubojstvo

Film je adaptacija članka koji je za Wired napisao Joshua Davis pod naslovom John McAfee’s Last Stand, a koji je s McAfeejem proveo nekoliko mjeseci. Autor navodi kako je provodeći vrijeme s McAfeejem i sam sve više padao u stanje paranoje i pomaknute stvarnosti, opisujući svoje iskustvo provedeno s McAfeejem “kao da se družio s pukovnikom Kurtzom”, aludirajući na legendarnu ulogu Marlona Branda u Apokalipsi danas.

Dodatne probleme McAfeeju je zadalo i ubojstvo njegovog kolege Gregoryja Vianta Faulla za koje je upravo McAfee bio osumnjičen, no do danas nisu pronađeni dokazi da je to zaista učinio.