Jude Law se dogovorio s Marvelom; uz Brie Larson glumit će u njihovom novom flimu, Captain Marvel

Captain Marvel će biti prvi Marvelov film u kojem će glavni superjunak biti žena

Black Sea (2014) 
 Pers: Jude Law 
 Dir: Kevin Macdonald 
 Ref: BLA177AA 
 Photo Credit: [ Cowboy Films / The Kobal Collection ] 
 Editorial use only related to cinema, television and personalities. Not for cover use, advertising or fictional works without specific prior agreement
FOTO: The Picture Desk

Marvel snima svoju prvu verziju filma sa ženom u ulozi glavnog superherojskog lika. Brie Larson, koja je zasluženo osvojila Oscara za ulogu u flimu The Room, glumit će Captain Marvel.

A upravo je objavljeno da joj se, u ulozi glavnog muškog lika, pridružio Britanac Jude Law, vjerojatno jedan od najboljih karakternih glumaca novije generacije. Zasad se ne znaju detalji radnje, osim toga da će lik Judea Lawa biti mentor liku Brie Larson.

Za režiju je zadužena relativno nepoznata redateljica

Prvotni scenarij za film napisale su Meg LeFauve (čiji scenarij za Inside Out se pokazao vrlo uspješnim) u suradnji s Nicole Perlman (koja je napisala scenarij za vrlo uspješan Guardians of the Galaxy). Za završnu verziju scenarija zaslužna je Geneva Robertson-Dworet, koja je napisala i scenarij za najnoviji Tomb Raider s Alicijom Vikander, koji u kina stiže u ožujku sljedeće godine.

Film će režirati relativno nepoznata redateljica Anna Boden, koja je dosad režirala nekoliko epizoda serija Billions i The Affair, a kao suredatelj će joj se pridružiti Ryan Fleck koji ima malo duži staž kao redatelj u istim spomenutim serijama.

Vraća se i Samuel L. Jackson kao Nick Fury

Obzirom da scenarij, režiju i glavnu ulogu potpisuju žene, Fleck će zajedno s Judeom Lawom u Captain Marvelu biti u muškoj manjini. Muškarcima će se u kratkoj ulozi pridružiti Samuel L. Jackson kao Nick Fury, no ovog puta bez poznatog poveza preko oka.

Naime, radnja filma će biti svojevrsni prequel ostalim Marvelovim filmovima, događat će se prije vremena kad je Tony Stark postao Iron Man. Glavnog negativca će glumiti Ben Mendelsohn, kojeg gledatelji najprije prepoznaju po ulozi Orsona Krennica u Star Wars: Rogue One. Čini se da se specijalizirao za uloge negativaca, obzirom da ćemo ga u takvoj ulozi, osim u Captain Marvel, gledati i u najavljenoj novoj adaptaciji Robina Hooda gdje će glumiti zloglasnog šerifa od Nottinghama.

Film u kina stiže 2019.

Jude Law je svojim ulogama dosad zaradio dvije nominacije za Oscara, one za glavnog glumca u Cold Mountain te za sporednu ulogu u The Talented Mr. Ripley. Njegovih impresivnih pojavljivanja u filmovima je toliko da ih je sve teško nabrojiti. Osim spomenutih koje su zaradile nominacije za Oscara, istaknuo se kao dr. Watson u Sherlocku Holmesu Guya Ritchieja, android Gigolo Joe u Spielbergovom A.I., najnovijem Kralju Arthuru također Guya Ritchieja, te vjerojatno u ulozi života u potcjenjenom filmu redatelja Richarda Sheparda kad je glumio prekaljenog kriminalca Doma Hemingwaya.

Premijera filma Captain Marvel najavljena je za 8. ožujka 2019.