Komičar Jordan Peele okrenuo se ozbiljnijim stvarima pa sad snima seriju o lovcima na naciste

Serija će prikazati i ulogu američke vlade u skrivanju nacista

Komičar Jordan Peele okrenuo se ozbiljnijim stvarima pa sad snima seriju o lovcima na naciste

Serija će prikazati i ulogu američke vlade u skrivanju nacista

Jordan Peele vjerojatno je najpoznatiji po humorističnoj seriji Key and Peele za koju je, zajedno s Keegan-Michaelom Keyom, 2016. osvojio Emmyja za najbolju skeč seriju. U međuvremenu se Peele okrenuo ozbiljnijim temama pa je režirao Get Out, prilično hvaljeni triler s elementima horora.

Peele sada nastavlja u ozbiljnom tonu pa je počeo raditi na seriji o lovcima na naciste, prenosi The Wrap. Serija će se bazirati na stvarnim događajima iz sedamdesetih i bavit će se grupom ljudi koji su se posvetili lovu na naciste trideset godina nakon 2. svjetskog rata.

Serija će prikazati i upletenost američke vlade u skrivanju nacista

Priča je inspirirana stvarnim događajima, a radi se o maloj grupi istomišljenika koji su sedamdesetih godina prošlog stoljeća istraživali ljude za koje se smatralo da su nacisti kako bi ih priveli pravdi. Serija će se zvati The Hunt i ispričat će priču o takozvanim Nazi Huntersima s neočekivanim obratom, jer će osim lova na naciste prikazati kako je američka vlada izašla u susret odbjeglim nacistima i pomogla im da se integriraju u američko društvo.

Peele će biti izvršni producent i autor scenarija u kojem će mu pomoći mladi scenarist David Weil. Izvori navode da je cijeli projekt startao nakon prosvjeda u Charlottesvilleu koji su uzdrmali Ameriku upravo zbog poveznica s nacističkom simbolikom. Zasad još nije objavljen točan datum premijere serije.