Kultni talijanski režiser kaže da će svoj najbolji film pretvoriti u krimi-seriju

Dario Argento je obećao legendarnu Suspririu pretvoriti u najbolju seriju na TV-u

1999: DARIO ARGENTO, FILM DIRECTOR

Dario Argento dugo nije uspio napraviti nešto hvalevrijedno. Ovaj talijanski režiser je proslavio sebe a i talijanski film sedamdesetih tako što je praktički vlastoručno izmislio potpuno novi žanr – giallo. Dobro, nije bio sam i nije bio prvi. Bava, Fulci i Deodato su podjednako utjecali na žanri, ali Argento je bio autor pri samom vrhu.

Giallo je žanr koji je možda najbolje opisao jedan od Bavinih kolega dok su radili na takvim filmovima kada ih je nazvao špageti krimićima. Giallo je krimi film u kojem se isprepliču detektivski i nadnaravni elementi, a sve zajedno začinjeno dobrom dozom golotinje, seksa i puno krvi.

Natrag na Argenta. Do prije nekoliko mjeseci se pričalo da su američki studiji zainteresirani da naprave remake njegovog kultnog filma Susprira, ali ta je priča propala. I bolje da je, jer je Argento upravo pristao prilagoditi taj film pretvoriti u seriju.

Špageti trileri i westerni kao serije

Francuska producentska kuća Atlantique Production i talijanska Cattleya su potpisale koprodukcijski ugovor u sklopu kojeg će Suspiria i kultni western Django (kojeg je režirao Franco Nero) postati serije na engleskom jeziku. Puni opseg Argentovog angažmana na seriji nije poznat, ali za sada znamo da će biti kreativni producent. To, naravno, ne isključuje mogućnost da će pokoju epizodu sam napisati ili režirati.

A sudeći po njegovoj reakciji na ovu vijest, mogao bi se primiti i tog posla. “Nevjerojatna sloboda ekspresije i kreativnosti”, rekao je Argento, “su me privukle mediju televizije i ohrabrile da se okušam u sasvim novom žanru za mene”. I Suspiri i Django će snimiti 12 jednosatnih epizoda, a već planiraju i druge sezone.

https://www.youtube.com/watch?v=B7UefOfcly4