Lars von Trier svoju luđačku filmsku viziju planira preseliti na televiziju

Plan mu je snimiti osam epizoda epske serije ispričane iz pogleda serijskog ubojice

FOTO: YouTube

U najmanju ruku, danski režiser Lars von Trier je kontroverzna ličnost. Počeo je karijeru s radikalnim manifestom ‘Dogme 95’ u kojem se odrekao svih tehnoloških napredaka filmske industrije. On i grupa režisera su stvorili seriju sjajnih filmova koji su se koncentrirali samo na priču i glumu.

Nastavio je s velikim filmovima koji su samo šokirali. ‘Dogville’, ‘Antichrist’ i ‘Nymphomaniac’, su samo neki od filmova koji su vam se vjerojatno urezali u pamćenje. A sada je odlučio ponovno isprepadati svoju publiku. Serijom o serijskom ubojici.

Priča iz perspektive serijskog ubojice

U intervjuu za Cineuropu, von Trier je dao sitni uvid u ogromni projekt na kojem radi. Znamo da će se zvati ‘The House That Jack Built’ i da je riječ o osam epizoda tv serije na engleskom s velikom internacionalnom zvijezdom u glavnoj ulozi. ‘Ovo je priča o serijskom ubojici, ispričana iz perspektive ubojice’.

Zvuči jako zanimljivo. Ovo nije prvi izlet na televiziju za von Triera. Snimio je osam epizoda serija ‘Kraljevstvo’ u Danskoj, o ukletoj bolnici s elementima psihološkog horora koja je bila izuzetno dobra. Slashfilm kaže da bi snimanje von Trierove nove serije trebalo početi 2016.