Legendarni Chewbacca otkrio da je Obi-Wan Kenobi trebao preživjeti svoj duel s Darthom Vaderom

Peter Mayhew objavio je na Twitteru nekoliko stranica iz originalnog scenarija

FOTO: YouTube

Glumac Peter Mayhew može se smatrati jednim od najvećih blaga današnjice, ili barem tako misli vojska fanova orgininalne trilogije Ratovi zvijezda. Taj glumac, naime, svakodnevno objavljuje fotografije svog originalnog scenarija za popularnu trilogiju koje obično sadrže gomilu trivije, a za osobito dobrih dana čak i neke scene koje nikad nisu snimljene.

Jednu od takvih objavio je upravo ovih dana i riječ je o jednom prilično važnom trenutku. Čini se, naime, da je Obi-Wan Kenobi trebao preživjeti svoj duel s Darthom Vaderom. Prema originalnom planu predviđenom scenarijem Obi-Wan trebao se priključiti trupi stormtroopera i tako pobjeći od Vadera nakon što je njihov duel završio.

Prilikom tog bijega ozlijeđen je i Luke ga nosi natrag na Falcon. Vader ga pušta, a filmska radnja nastavlja se onako kako je znamo danas. Budući da je Mayhew objavio svega nekoliko stranica scenarija, nemoguće je reći kako bi se njegova prisutnost odrazila na ostatak filma. No, mnogi vjeruju da bi takav razvoj događaja narušio kvalitetu filma.

Mnogi misle da bi to pokvarilo film

Takvo mišljenje uvaženo je unutar onog dijela zajednice obožavatelja koji misle da je upravo Obi-Wanova smrt odredila Lukeovu priču. Jasno, da Kenobi nije umro tamo, mogao je umrijeti negdje drugdje, ali bi film tako izgubio dosta na svojoj napetosti.

Osim toga, njegova smrt filmu dodaje dodatni emocionalni naboj zbog toga što pred očima gledatelja umire posljednji poznati Jedi. Tad se postojanje ostalih Jedija, naime, još uvijek smatralo mitom pa je i zbog toga njegova smrt dosta ključan trenutak u filmu.