Legendarni metalci Soulfy uskoro nastupaju u Zagrebu

Max Cavalera predvodi bend uz pomoć nekoliko novih članova

Kultni metalci Soulfly, predvođeni neuništivim Maxom Cavalerom, vraćaju se u Tvornicu Kulture u srijedu, 8. srpnja.

Prošlo je dvije i pol godine otkad je Max Cavalera zadnji put bio u Zagrebu, tada praćen bendovima Incite I Lody Kong. Tada su promovirali netom objavljeni album “Enslaved” nakon kojeg su godinu dana kasnije objavili još jedno izdanje, “Savages”. Ovaj put ikona heavy metala dolazi u sklopu turneje koja prati ovogodišnji album naziva “Archangel”.

Od osnutka 1997. do danas kroz Soulfly je prošlo puno glazbenika. Posljednjih godina, uz Maxa, nastupaju njegov sin Zyon Cavalera na bubnjevima i gitarist Marc Rizzo, dok je basist Tony Campos objavio da napušta bend i na nadolazećoj turneji će ga zamjeniti Igor Cavalera jr.

Osim najvažnijih Soulfly hitova kao što su “Bleed”, “Back To Primitive”, “Tribe”, “Eye For An Eye”, organizatori su nam rekli kako će se na set listi naći i puno Sepulturinih klasika poput “Refuse/Resist”, “Roots Bloody Roots”, “Arise”, “Troops of Doom” i nekih drugih.

https://www.youtube.com/watch?v=0Sl5-Cl6LOo

Usprkos tome što današnja Sepultura već dva desetljeća nema veze s Maxom Cavalerom, zauvijek će ostati zabilježeni prekretnički albumi “Chaos A.D.”, “Arise” i “Roots” kojima su redefinirali metal i dali mu svoju prepoznatljivu notu miješajući ga s world i tribal glazbom.