Loša ocjena filma Batman v Superman na Rotten Tomatoesu naljutila je jednog redatelja pa ih je optužio da uništavaju filmski biznis

Brett Ratner kaže da je publika zbog toga stvorila pogrešnu sliku o filmu

Jedan od najuspješnijih holivudskih redatelja, Brett Ratner, misli da stranica Rotten Tomatoes uništava Hollywood. “Najgora stvar koja se dogodila filmskoj industriji je stranica Rotten Tomatoes”, rekao je publici na Sun Walley Film Festivalu.

Dodao je kako Rotten Tomatoes uništava njegov posao. Njegova kompanija RatPac Entertainment sufinancirala je film Batman v Superman: Dawn of Justice (Batman protiv Supermana: Zora pravde), zbog kojeg ga je ova stranica i iznervirala. Ratner smatra da je način na koji objavljuju recenzije filmova – nepravedan.

Misli da publika stvara pogrešnu sliku

Rotten Tomatoes zbraja bodove publike i filmskih kritičara. Ukoliko je više od 60 posto kritika pozitivno, onda filmu daje dobru ocjenu. “Batman protiv Supermana je bio ocijenjen toliko loše da je publika stvorila pogrešnu sliku o filmu koji je bio jako uspješan”, kaže 47-godišnji redatelj. Film je zaradio 868 milijuna dolara, a Brett Ratner smatra da bi uspjeh bio veći da su ljudi ignorirali izvješće Rotten Tomatoesa.

“Rotten Tomatose se slaže da je kritika užasno bitna”, kaže njihov glasnogovornik Jeff Voris. Objasnio je kako njihova stranica pomaže gledateljima u donošenju odluke hoće li gledati film. “Mi smatramo kako je naša stranica mjesto na kojemu mogu diskutirati, debatirati i dijeliti svoje stavove”, navodi glasnogovornik Rotten Tomatoes.