Lovely Quinces je upravo izdala novi album kojim je potvrdila status buduće zvijezde

Glazba mlade Splićanke ničime ne otkriva da je snimana u ovim krajevima

24.05.2014., Zagreb - Na platou Gradec, u sklopu Gricevanja  nastupila je kantautorica Dunja Ercegovic umjetnickog imena Lovely Quinces. Photo: Nina Djurdjevic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

“Meet Me In Moscow, part one” novi je EP hrvatske kantautorice Lovely Quinces, poznate i kao Dunja Ercegović. Ovaj EP sadrži ukupno pet pjesama i službeno je objavljen danas. Riječ je o prvom njenom diskografskom izdanju od debija “No Room For Us” iz 2013.

U protekle dvije godine jako puno toga se dogodilo u karijeri Dunje Ercegović; od otvaranja za Tame Impalu i Morcheebu, rasprodanih klubova u Hrvatskoj i Europi, pa sve do prekooceanskih izleta na festival SXSW u Teksasu i na koncerte u New Yorku, Chicagu i Torontu. Ipak, vjerojatno najveće priznanje došlo je prošlih mjeseci kad je s grupom Giant Sand kao predizvođač izvodeći nekoliko svojih pjesama te kao prateći vokal odsvirala europsku turneju. Na toj turneji se istaknuo nastup na Primavera Sound festivalu u Barceloni pred gotovo 5000 gledatelja. Odmah nakon te serije uslijedila je ona s Thurston Moore Bandom gdje je kao predizvođačica zasvirala na četiri koncerta.

Ozbiljniji i moderniji album

Prvi dio “Meet Me In Moscow” sadrži ukupno pet pjesama: otvarajuću “Tide”, od ranije predstavljenu “M” te “Nostalgia”, “Pretty” i “In Time”, već dobro poznate s njezinih nastupa. Kao prvi singl odabrana je emotivna, slojevita i moćna “Tide” koja spade u sam vrh radova Dunje Ercegović. Kompletan materijal sniman je početkom godine u Zagrebu. Dunja je sve pjesme napisala, otpjevala i u svima odsvirala gitaru, a Mark Mrakovčić je odsvirao sve dodatne instrumente te snimio i producirao cijeli EP.

Već na prvo slušanje očit je odmak u odnosu na “No Room For Us”. Dok je na potonjem dominirala akustična gitara koja je pratila Dunjin impresivni glas, “Meet Me In Moscow” zvuči ozbiljnije. Više u fokusu nije samo njen vokal, nego sad bitniju ulogu igra instrumentalna pozadina koja ovaj EP čini za nijansu ozbiljnijim od prvog. To je sjajan posao odradio spomenuti Mark Mrakovčić, koji je uspješno integrirao elemente rocka, countrya s vrlo malo elektronike. To je sve rezultiralo vrlo modernim EP-em, koji neupućenom slušatelju ničime nebi dao naslutiti da je nastao na Balkanu.

Drugi dio EP-a “Meet Me In Moscow” biti će objavljen u listopadu, također kao digitalno izdanje. Nakon toga će oba EP-a biti spojena na album istog imena koji će u studenom biti objavljen na CD-u i LP-u.