Metallica je jučer izbacila novi singl; mi nismo posve sigurni što da mislimo, ali čini se da su fanovi oduševljeni

Album Hardwired... to Self Destruct izlazi 18. studenog

LAS VEGAS, NV - MAY 08: (L-R) Musicians James Hetfield, Lars Ulrich and Kirk Hammett of Metallica perform onstage during Rock in Rio USA at the MGM Resorts Festival Grounds on May 8, 2015 in Las Vegas, Nevada.   Christopher Polk/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

Metallica je noćas na svom Facebooku objavila novi singl Hardwire koji najavljuje njihov novi, dvostruki album. Imat će 12 novih pjesama, zvat će se “Hardwired… to Self Destruct” i izaći će 18. studenog. Bit će dostupan na CD-u, vinilu i, logično, digitalnim servisima za skidanje glazbe.

Metallica nakon osam godina od posljednjeg albuma Death Magnetic konačno izbacuje novi materijal, a članovi benda, Robert Trujilo i Lars Urlich, jučer su putem Facebook streaminga iz svog studija u San Franciscu pričali o novome albumu. “Album još nije dovršen, bit će gotov tek za tjedan dana”, rekao je Urlich.

Inspirani reizdanjima prvih albuma

Urlich je, inače, još 2015. godine objavio video na internetu u kojem je u studiju benda snimio frontmena i gitarista Jamesa Hetfielda tijekom snimanja novog materijala, a gitarist Kirk Hammet rekao je početkom godine za Rollinge Stone kako bend radi na novom albumu.

https://www.youtube.com/watch?v=I3KSOFsUTIo

Tijekom ožujka, Urlich je izjavio kako je Metallica inspiraciju za pjesme našla tijekom rada na reizdanju prvih nekoliko albuma. “Jednom nogom smo bili u prošlosti, pregledavali smo stare fotografije, staru memorabliju i slušali naše stare pjesme, a drugom nogom smo zakoračili u novi album”, rekao je Urlich.

Radili na drugim projektima

Iako su fanovi Metallice dosta dugo čekali na novi album benda, velikani heavy metala bili su posljednjih osam godina zaokupljeni drugim projektima, turnejama i poprilično impresivnim koncertima poput onog na Antarktici.

Sudeći po singlu Hardwired dvostruki album Metallice zvukom će biti svojevrstan nastavak na njihov prethodni album, no unatoč tome osjeti se dašak njihove glazbe iz osamdesetih.