Nekad je nužno odabrati stranu

Na INmusic dolazi i njemački elektronski duo Booka Shade; bit će headlineri na Hidden Stageu

Walter Merziger i Arno Kammermeier veterani su elektronske scene

Nizu odličnih bendova koji su već potvrdili dolazak na 12. INmusic festival pridružio se i njemački duo Booka Shade koji će nastupiti kao headlineri Hidden Stagea. Walter Merziger i Arno Kammermeier veterani su frankfurtske elektronske scene, a upravo tamo su i započeli karijeru, na početku se orijentirajući na synth-pop. 2002. godine osnovali su dance izdavačku kuću Get Physical Music koja im je postala platforma za objavljivanje vlastite glazbe.

Tri godine kasnije izašli su njihovi EP-ovi “Mandarine EP” i “Body Language”, zbog kojih su postali prepoznatljivi i na internacionalnoj sceni. Nakon etabliranja na globalnoj glazbenoj sceni Booka Shade nanizali su uspjehe i postali prepoznatljivi po svojim nastupima uživo. Među njima su i headline nastupi na nekim od najvećih svjetskih festivala poput Glastonburya, Coachelle, Rock Werchtera, Red Rocks…

Brojna fantastična imena već potvrdila dolazak

No, glazba Booka Shade nije rezervirana isključivo za obožavatelje elektronske glazbe. Ovaj elektronski dvojac nastupao je i na svjetski poznatom festivalu jazz glazbe u Montreuxu te surađivao s poznatim pijanistom klasične glazbe, Lang Langom. U svojoj dugoj karijeri, Booka Shade objavili su šest studijskih albuma Memento (2004), Movements (2006), The Sun & the Neon Light (2008), More! (2010), Eve (2013) i Movements 10 (2016). Njihov najnoviji studijski album Galvany Street očekuje se u travnju 2017. godine.

Booka Shade na dvanaesto izdanje INmusic festivala dolaze u sklopu Europavox projekta čiji je partner i INmusic festival, a sufinanciran je od strane Europske komisije. Na dvanestom izdanju INmusic festivala, osim Booka Shade, dolazak su već potvrdili i Kings of Leon, Arcade Fire, Alt-J, Kasabian, Michaela Kiwanuke, Flogging Molly, Darka Rundeka, Slaves, Repetitora, The Strange, Kel Assouf, Public Service Broadcasting i drugi.

Očekuje se rekordna posjećenost festivala

Dvanaestu INmusic festival održat će se od 19. do 21. lipnja na zagrebačkom Jarunu uz potporu Ožujskog piva te OTP banke koja na festivalu omogućava beskontaktno plaćanje. Potražnja za ulaznicama je velika pa se ove godine očekuje i rekordna posjećenost.

Festivalske ulaznice za trodnevni festival mogu se kupiti po cijeni od 399 kuna još samo do danas, u poslovnicama OTP banke diljem Hrvatske, Dirty Old Shopu u Zagrebu (Tratinska 18) i putem službenog festivalskog webshopa. Sedmodnevne kamperske ulaznice po cijeni od 200 kuna dostupne su putem službenog festivalskog webshopa, također do danas.