Na internetu se pojavio video koji otkriva kako je izgledao originalni Shrek (kojem je glas dao Chris Farley)

Ovaj Shrek je skroman, naivan i vrlo nespretan

FOTO: Youtube

Chris Farley je bio originalni Shrek. Ovaj uspješni komičar iz 90-ih je snimio gotovo 90 posto svog dijaloga za film prije nego što je preminuo 1997. od posljedica predoziranja. U toj verziji filma Shrek je trebao biti tinejdžer koji nije htio nastaviti obiteljski biznis, već je htio postati vitez. No do danas nije bio dostupan niti jedan audio ili video zapis materijala kojeg je Farley snimio.

Potpuno neočekivano, na Youtubeu se pojavio video isječak Farleyeve sinkronizacije originalne verzije Shreka. Ovaj ogar je drukčiji od onog koji je postigao svjetsku slavu i više je nalik pravom Farleyevu karakteru; on je skroman, naivan i izuzetno nespretan. To dokazuje i video u kojem magarac pokušava otkriti zašto Shrek želi pomoći Lordu Farquaadu. Iako je u početku osoran i tvrdoglav, ubrzo popusti i otkriva svoju dobru narav koja se skriva iza grube vanjštine.

Shreku kojeg danas poznajemo glas sa škotskim naglaskom je dao Mike Meyers. Film je izrastao u mega uspješnu franšizu od 4 nastavka, a studio DreamWorks navodno već radi na petom.

https://www.youtube.com/watch?v=IcqJgC0WZ3o