Na sliku iz 19. stoljeća, izloženu u jednoj cijenjenoj londonskoj galeriji, Paramount je montirao Transformera. I ekipa se jako čudila

Kamera postavljena u okvir slike sve je snimala

FOTO: Screenshot YouTube

Nova postava cijenjene londonske galerije Dulwich Picture Gallery izazvala je prilično čuđenje među posjetiteljima. Naime, na slici iz 19. stoljeća posjetitelji su ugledali transformera.

Slika pomorske bitke francuskog umjetnika Augustea Mayera nedavno se istakla u kategoriji “Europskih remek-djela” spomenute galerije. Radi se o slici koja je nastala 1815., a prikazuje impresivnu trafalgarsku pomorsku bitku, no usred nje se našao lik iz novih Transformersa.

Zapravo se radi o promociji novih Transformersa

Radi se, naravno, o reklami. Paramount Studios su postavili sliku u svrhu promocije nadolazećeg nastavka popularne franšiže Transformersa koji će nositi naziv The Last King (koji u naša kina dolazi 22. lipnja). Organizatori su postavili i kameru u okvir slike koja je snimala reakcije posjetitelja.

Izvorna slika koja je korištena za ovaj reklamni stunt djelo je Augustea Meyera, a trenutno se nalazi u pariškom Musée National de la Marine.