Najavljen je Multiple Man s Jamesom Francom, novi samostalni film u X-Men franšizi

Novog X-Men superheroja glumit će James Franco

US actor and director James Franco smiles after receiving the "Concha de Oro" (Golden Shell) best film award for the film "The Disaster artist" during the 65th San Sebastian Film Festival closing ceremony in the northern Spanish Basque city of San Sebastian on September 30, 2017. / AFP PHOTO / ANDER GILLENEA
FOTO: AFP

Dosad je X-Men franšiza, izolirana u svom svijetu daleko od Avengersa, stvorila nekoliko impresivnih spin-offova. Prvi je bio Wolverine u kojem smo saznali prošlost Hugh Jackmanovog lika, na koji se nadovezuje ovogodišnji vrlo hvaljeni, mračni i sentimentalni Logan. Naravno tu je i iznenađujuće zabavan i uspješan Deadpool, koji sljedeće godine dobiva nastavak.

Sada stiže novi spin-off o liku kojeg dosad nismo imali prilike upoznati. Najavljeni film će nas upoznati s novim mutantom Multiple Manom, tj. Jamiejem Madroxom koji ima sposobnost da stvori i kontrolira fizičke kopije samog sebe. Multiple Man se prvi puta pojavio 1975. u stripu Giant-Size Fantastic Four No. 4, a osmislio ga je Len Wein, koji je ujedno i tvorac Wolverinea.

James Franco po prvi puta superheroj

U filmu će Multiple Mana glumiti James Franco u svojoj prvoj superherojskoj ulozi. Scenarij za film piše Allan Heinberg, scenarist hita Wonder Woman, a film će producirati Simon Kinberg, koji je započeo filmsku X-men franšizu.

X-Men je Marvelova franšiza koja je dosad ostala sasvim izolirana od Marvelovog Cinematic Universea. Avengersi su okupili većinu Marvelovih junaka, no među njima se još nije našao nitko od X-Mena. Svijet mutanata je sam po sebi dovoljno kompliciran, stoga tvorci Avengersa zasad nisu našli spretan način kako uklopiti likove iz X-Mena u postojeći tim Avengersa koji zasad odlično funkcionira.

Čak četiri X-Men filma sljedeće godine

Umjesto toga da na silu pokušaju ubaciti X-Men likove među Avengerse, producenti su se odlučili oformiti vlastitu mini franšizu, i u tome su uspješni. Prvi X-Meni s Patrickom Stewartom i Hughom Jackmanom su u to vrijeme ispunili sva očekivanja stripofila i onog što žele vidjeti na filmu.

No da ih vrijeme ne pregazi, producenti su napravili pravi potez kad su 2011. rebootali franšizu s X-Men: First Class i novom glumačkom postavom, odličnim Jamesom McAvoyem i Michaelom Fassbenderom. Nastavili su sa spomenutim spin-offima, a sljedeći će biti Multiple Man.

Fox sljedeće godine izdaje čak tri X-Men filma; 13. travnja stižu New Mutants, nastavak Deadpoola dolazi 1. lipnja, a na kraju godine, točnije 2. studenoga dolaze X-Men: Dark Phoenix. Osim Multiple Mana, već je najavljen spin-off Gambit s Channingom Tatumom u glavnoj ulozi.