Neki entuzijasti žele sagraditi repliku grada iz 'Gospodara prstenova' (za što su pokrenuli crowdfunding kampanju)

Njihov cilj je prikupiti 2 milijarde dolara u samo 60 dana

U plejadi neobičnih crowdfunding kampanja, ovih dana se posebno ističe jedna pokrenuta na stranici Indiegogo. Njezin cilj je prikupiti 2 milijarde dolara kako bi se sagradila vjerna replika Tolkienova fiktivnog grada Minas Tirith iz “Gospodara prstenova”. Pokretači kampanje žele izgraditi grad jednak onom iz filmova redatelja Petera Jacksona.

Jedan pogled na ovaj grad otkriva da je za njegovu izgradnju potrebno puno više od samo cigle i cementa, i zbog toga je ciljani iznos toliko velik. Teško je povjerovati da će se ovaj plan uspjeti realizirati, posebno kad se uzme u obzir da kampanja prikupljanja novca traje samo 60 dana.

Titule Lorda za najvelikodušnije donatore

Minas Tirith bio bi smješten negdje na jugu Engleske, a u njemu bi se mogli kupiti stanovi, kuće i poslovni prostori. Kad bi uspjeli prikupiti potrebna sredstva, organizatori bi krenuli s gradnjom već iduće godine, a kompletan grad bi bio završen do 2023. Njihova motivacija leži u činjenici da smatraju kako bi Minas postao jedna od najvećih turističkih atrakcija na svijetu, a istovremeno bi bio i vrlo ugodno mjesto za život i rad.

Osigurana je i dodatna motivacija za sve one koji su spremni investirati i veće novčane iznose; donatori koji daju više od 100 tisuća funti, bit će nagrađeni titulom Lorda Minasa Tiritha, a zajedno s tim idu i brojne beneficije. U slučaju da se ciljani iznos ne prikupi do zadanog roka, sav novac biti će vraćen onima koji su donirali.

https://www.youtube.com/watch?v=xsT0cuXYBVA