Neki francuski umjetnik je likove iz 'Star Warsa' pretvorio u antičke skulpture koje izgledaju genijalno

Rekao je kako gaji veliku ljubav prema cijelom antičkom periodu i modernoj pop kulturi

FOTO: Travisdurden.com

Grčke skulpture su svojom formalnom i poetskom ljepotom bile pojam visoke kulture u antičko doba. S druge strane, “Star Wars” je filmska saga koja predstavlja jedan od najpoznatijih segmenata pop kulture. Ove dvije naizgled nespojive stvari je uz pomoć digitalne manipulacije povezao francuski umjetnik Travis Durden, i stvorio nešto zaista impresivno.

Gledajući fotografije, na prvi pogled se čini kao da je Durden zaista isklesao te skulpture u mramoru ili kamenu. No zapravo je riječ o odličnom Photoshopu uz pomoć kojeg je ovaj umjetnik likove iz “Star Warsa” pretvorio u mitološka bića i objavio ih na izožbi nazvanoj Contre Attaque (Protunapad).

Gladiator Bob i Storm Reader

On je Darth Vadera, Bobu Fetta, Yodu, Generala Greviousa i jednog Storm Troopera pretvorio u Darth Resurrectiona, Gladiator Boba, Angel Yodu, Generala Niobidesa i Storm Readera, pritom im dodijelivši fizičke osobine karakteristične za antička bića.

Na svojoj Facebook stranici Travis Durden je opisao kako gaji veliku ljubav prema cijelom antičkom periodu i modernoj pop kulturi, što objašnjava otkud mu ideja za ovaj genijalni projekt.

General Niobides
General Niobides Travisdurden.com
Darth Ressurection
Darth Ressurection Travisdurden.com
Storm Reader
Storm Reader Travisdurden.com
Gladiator Boba
Gladiator Boba Travisdurden.com