Nekad je nužno odabrati stranu

Neki luđaci su na jednoj aukciji potrošili pola milijuna dolara na stare igračke

Aukciju je organizirao Sotheby's, a prodavali su igračke likova iz Ratova zvijezda

FOTO: AFP

Prošli je petak u aukcijskoj kući Sotheby’s organizirana online prodaja rijetkih predmeta koji su lansirani nakon premijere filmske franšize Ratovi zvijezda. Ta aukcijska je kuća na kraju večeri prijavila dobitak od nevjerojatnih pola milijuna dolara. Na toj je aukciji prodano više od šestotinjak različitih predmeta i to samo nekoliko dana prije nego će u redovitu kino distribuciju krenuti najnoviji nastavak najveće franšize na svijetu, Ratovi zvijezda: Sila se budi.

Inače, svi predmeti koji su se našli na aukciji došli su iz privatne kolekcije japanskog dizajnera Nigoa koji ih je počeo skupljati pred nekoliko desetljeća kad je imao samo šest godina. Najskuplji prodani predmet bila je kolekcija od sedam figurica koja je za čak tri put premašila svoju inicijalnu cijenu te je na kraju prodana za 32.500 dolara.

Zanimljivo je i da je figurica Lukea Skywalkera, nalik onoj iz maločas spomenute serije, postigla cijenu od 25.000 dolara, premda je bila procijenjena na 18.000. Radi se, naime, o vrlo rijetkoj igrački koja je nedugo nakon lansiranja na tržište s istog povučena jer je predstavljala sigurnosni rizik i jedna je od samo dvadeset koje još uvijek postoje.

Neki luđaci su na jednoj aukciji potrošili pola milijuna dolara na stare igračke