Nekad je nužno odabrati stranu

Neki znanstvenik nazvao je jednu vrstu tarantule po Johnnyju Cashu

Tarantula je pronađena u blizini zatvora koji je Johnny opjevao 1955.

FOTO: wikipedia

Znanstvenici su jednu nedavno pronađenu vrstu tarantule nazvali po Johnnyju Cashu. Dobila je tu čast jer je otkrivena u blizini zatvora Folsom koji je 1955. godine Cash opjevao u svojoj pjesmi Folsom Prison Blues. Ovo je inače tek jedna od 14 dosad nepoznatih vrsti tarantule koje su pronađene na američkom tlu.

“Često slušamo o tome kako se nove vrste pronalaze samo u zabačenim dijelovima svijeta, ali zanimljivo je što ti paukovi žive u našim vrtovima”, rekao je Chris Hamilton, znastvenik koji je novooktrivenu tarantulu nazvao Aphonopelma johnnycashi. “Fascinantno je koliko zapravo malo znamo o biološkoj raznolikosti planeta koji nastanjujemo”, zaključio je.

Aphonopelma johnnycashi
Aphonopelma johnnycashi AFP

Ekipa doktora Hamiltona godinama je tražila trantule diljem Amerike. Nakon što su završili s prikupljanjem podataka skupili su gotovo 3 tisuće primjeraka ove životinje. Bilo je to najveće istraživanje takve vrste ikad provedeno, a njegovi rezultati iznenadili su mnoge s obzirom da je od 29 vrsti tarantula koje nastanju SAD čak njih 14 znanosti bilo nepoznato.