Netflix ima novu seriju; izašao je trailer za Dark i sve jako podsjeća na Stranger Things

Njemačka serija Dart očekuje se na Netflixu 1. prosinca

FOTO: screenshot / Netflix

Kod nas najpopularniji streaming servis Netflix objavio je prvi službeni trailer za njihovu novu seriju Dark. Na prvu će ga možda neki odbaciti jer se radi o njemačkoj seriji, koje kod nas nisu toliko popularne kao američke, ali trailer izgleda stvarno odlično tako da seriji treba dati šansu.

Već po traileru se da naslutiti da nova serija Dark podsjeća na Stranger Things, ne samo po atmosferičnim vizualima, nego i po uglavnom dječjoj glumačkoj postavi, koja se već u traileru čini dosta uvjerljivom. Upoznajemo se s klincima koji se stvarno druže umjesto da su na društvenim mrežama, voze se na svojim biciklima na obližnjim šumskim putevima, no kao što joj ime sugerira, serija Dark bi mogla biti znatno mračnija.

Serija će se baviti putovanjem kroz vrijeme

Baš kao i u Stranger Things, priča Darka započinje kad dječak iz malog njemačkog gradića Windena nestaje u nerazjašnjenim okolnostima. Stvari se dodatno zakompliciraju kad iz Windena nestane i drugo dijete.

Za razliku od Stranger Things u kojem klinci otkrivaju drugu dimenziju, tzv. Upside Down, u kojoj obitavaju čudovišta, Dark se bavi putovanjem kroz vrijeme. Serija se fokusira na četiri familije koje se nađu usred misterije koja se proteže kroz tri generacije. Misteriozni događaji ponavljaju se svake 33 godine, što pomalo podsjeća na It (Pennywise se pojavljuje svakih 27 godina kako bi lovio i ubijao djecu).

https://www.youtube.com/watch?v=zy0b9e40tK8

Tvorcima serije se sviđaju usporedbe sa Stranger Things

Na kraju taj vremenski pomak postavlja pitanje koje nije ‘tko je ubio djecu’, nego kada. Tvorci serije Baran bo Odar i Jantje Friese zadovoljni su s usporedbama sa Stranger Things.

“Vrlo smo uzbuđeni zbog tih usporedbi sa Stranger Things, jer vjerujemo da će svi fanovi te serije htjeti pogledati i našu. Vjerujem da je to odlična prilika za nas, stoga slobodno nastavite s usporedbama”, izjavio je za Deadline Jantje Friese, jedan od tvoraca serije.

Serija će na Netflixu biti dostupna od 1. prosinca.