Netflix je otkupio dokumentarac o odvjetnici koja zastupa žene koje su zlostavljali Weinstein i Cosby

Dokumentarac Seeing Allred o Gloriji Allred stiže početkom 2018.

FOTO: Netflix

Seeing Allred, dokumentarac o odvjetnici Gloriji Allred, stiže na Netflix početkom 2018. odmah nakon premijere na Sundance Film Festivalu.

Dokumentarac se bavi životom i radom američke najpoznatije odvjetnice za ženska ljudska prava, koja je poznata po tome da najčešće preuzima slučajeve visokog profila u kojima je naglasak upravo na ženskim pravima, seksualnom zlostavljanju i seksualnoj diskriminaciji u radnim sredinama.

Allred zastupa žene koje su optužile Weinsteina, Cosbyja i Trumpa

Gloria Allred zastupa čak 28 žena koje su optužile Billa Cosbyja za seksualno zlostavljanje i neprimjereno ponašanje. Također zastupa tri žene koje su za slične zločine seksualnog zlostavljanja optužile aktualnog američkog predsjednika Donalda Trumpa. Optužbe su izašle na vidjelo 2016. za vrijeme njegove predsjedničke kampanje, koje on oštro opovrgava, iako su već poznate snimke u kojima samog sebe inkriminira hvaleći se svojim postupcima.

Allred također zastupa i nekolicinu žena koje optužuju Harveya Weinsteina, donedavnog filmskog mogula za seksualno zlostavljanje, koje se sudeći po iskazima žrtava proteže desetljećima. Odvjetnica je na nedavnom panelu o seksualnom uznemiravanju organiziranom od strane Američkog udruženja televizijskih i radijskih umjetnika (SAG-AFTRA) izjavila da obećaje kako će svim silama nastaviti tražiti pravdu za sve žrtve bilo kojeg oblika seksualnog zlostavljanja.

Dokumentarac će se nadosnimavati novim slučajevima do premijere

Dokumentarac su režirale Sophie Sartain i Roberta Grossman, koje već imaju iskustva s dokumentarcima (Independent Lens, Hava Nagila: The Movie, Above and Beyond), a producirala ga je Marta Kauffman, sukreatorica Prijatelja.

Obzirom da gotovo svakodnevno na vidjelo izlaze nove optužbe protiv velikih faca u holivudskom svijetu, autori filma su naglasili da će nadograđivati svoj dokumentarac tik do premijere na Sundanceu, kako bi uključili sve aktualne događaje.

“Osjećam se sretnom zbog toga što Seeing Allred obuhvaća moju strast i borbu za pravdom za mnoge žrtve. Hrabrost koju mi moji klijenti pokazuju time što konačno govore istinu me svakodnevno inspirira u ovoj našoj zajedničkoj borbi”, izjavila je za Netflix Glorija Allred.