Netflix je otkupio scenarij za novi SF triler; Gal Gadot u favelama Rio de Janeira zvuči dosta uzbudljivo

Scenaristi film Mimi From Rio opisuju kao spoj Božjeg grada i Ex Machine

FOTO: AFP

Netflix je otkupio prava na scenarij za, po svemu sudeći, vrlo perspektivni novi znanstvenofantastični film. U natjecanju između nekoliko producentskih kuća za koje Deadline kaže da je bilo vrlo kompetitivno, Netflix se izborio za prava na snimanje filma Mimi From Rio.

Film će prepričati priču o dvojici braće, sitnih kriminalaca odraslih u favelama Ria de Janeira u bliskoj budućnosti, naviklih na težak i siromašan život. Dobiju zadatak da transportiraju ženskog robota, zapravo androidicu, na sjever Brazila.

Ispostavi se da je androidica u potpunosti svijesna same sebe. Androidica nazvana Mimi je prvi primjerak umjetne inteligencije tj. stroja koji je svjestan svojeg postojanja, a ta spoznaja se braći sitnih kriminalaca učini kao dobar način kako otplatiti sve svoje dugove, unatoč rizicima.

Film bi trebao biti spoj Božjeg grada i Ex Machine

Ti rizici će ih vrlo brzo dostići, obzirom da dok bježe prema sjeveru Brazila, u potragu za njima i androidicom kreće američka specijalna jedinica koja neće prezati ni pred čime da se dočepa androidice.

Scenarij su napisali rođaci Matthew K. Firpo i Ryan Firpo, a svoju priču opisuju kao spoj dramatičnog brazilskog filma nastalog prema istinitim događajima Božji grad, te jednog od najimpresivnijih SF filmova posljednjih nekoliko godina Ex Machina.

U glavnoj ulozi ćemo gledati Gal Gadot

Glavni producent filma je Bryan Unkeless koji je dosad producirao sve filmove iz serijala Hunger Games. Uz njega će film producirati za Oscara nominirani Kevin Walsh (Manchester by the Sea), Michael Pruss te Ridley Scott.

Konkretni detalji radnje Ruina još nisu poznati, osim toga da ćemo u jednoj od glavnih uloga gledati Gal Gadot, koja se proslavila ulogom Wonder Woman u jednom od najuspješnijih Marvelovih hitova za koji je već najavljen nastavak.

Osim najavljenog SF-a Mimi From Rio, Matthew i Ryan Firpo upravo rade na filmu Ruin o bivšem nacističkom časniku koji nakon drugog svjetskog rata obilazi Njemačku u potrazi za preostalim članovima SS-ovih odreda smrti kako bi ih priveo pravdi, a s ciljem da se iskupi za vlastite ratne zločine. Ruin će režirati Justin Kurzel, dosad najpoznatiji kao redatelj Macbetha i Assassin’s Creeda, u kojima glavnu ulogu glumi Michael Fassbender.