Netflix kreće sa serijom o tajnim eksperimentima američke vlade s LSD-om

Režiser Errol Morris već ima jednog Oscara

FOTO: YouTube

Ugledni američki redatelj dokumentaraca Errol Morris stekao je mnogo priznanja kao dobitnik Oscara za The Fog of War. Taj kontroverzni dokumentarac prikazao je svjetska događanja kroz oči Roberta McNamare, ministra obrane pod predsjednicima Lyndonom Johnsonom i Jonhnom F. Kennedyjem.

Morris je sada snimio je još jednu istinitu priču, ovog puta kao serijal od šest epizoda u kojima će prikazati jednu od najkontroverznijih priča američke vlade. Ova igrano-dokumentarna serija zvat će se Wormwood: An American Conspiracy te je najavljena za 15. prosinca

Radi se o eksperimentima koje su članovi CIA-a vršili nad svojim vojnicima dajući im LSD i druge droge kako bi testirali učinkovitost tih droga na ljudsku psihu. Cilj im je bio razviti drogu uz pomoć koje će slomiti mentalni otpor protivnika i time dobiti krucijalne podatke.

Serija će se baviti nerazrješenim slučajem

Serija će se prije svega pozabaviti kolateralnom žrtvom slučaja Franka Rudolpha Olsona, zaposlenika CIA-a koji je poginuo nakon pada sa zgrade pod utjecajem LSD-a. Još nije utvrđeno je li njegova smrt nesretni slučaj ili nešto više, a neke od odgovora na otvorena pitanja otkrit ćemo u seriji.

U glavnim ulogama ćemo vidjeti Petera Sarsgaarda, Molly Parker, Christiana Camargoa i Scotta Shepherda između ostalih. Tu je i trailer: