Netflix priprema 5 novih serija, i malo su mračnije i uvrnutije od onoga na što su nas dosad navikli

Možda ćete ih htjeti staviti na svoj popis

Netflix se posljednjih godina pokazao kao vrlo ozbiljna producentska kuća. Otkako su 2013. krenuli sa svojom serijom House of Cards (koja je upravo ušla u petu sezonu i jedna je od trenutno najgledanijih serija s ocjenom 9.0 na IMDB-u), Netflix ne posustaje u nizanju hitova.

Čini se da su otkrili magičnu formulu kako se rade popularne serije, a u tome im je svakako pomogao Marvel. Netflixov Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage i Iron Fist su serije koje su nastale prema Marvelovom predlošku, a već su u pripremi The Defenders i Punisher. No osim njih, trebamo spomenuti i Stranger Things, Narcos, Orange is the New Black, The Killing…

U novoj sezoni, Netflix nastavlja s većinom svojih najgledanijih serija, ali su se odlučili i malo odmaknuti od poznatog. Novih pet serija koje su predstavili malo su mračnije i uvrnutije od onoga što smo dosad gledali, a mi smo izvukli neke stvari o njima koje su zasad poznate.

The Witcher

Promo popularne igre Witcher CD Projekt promo

Ljubiteljima fantasyja i kompjuterskih igara ovaj lik je vrlo poznat kao Geralt od Rivije. Radi se o glavnom liku u ukupno osam knjiga poljskog autora Andrzeja Sapkowskog, a najveću popularnost Witcher je stekao kroz 3 inkarnacije u popularnim video igrama.

Witcher je lovac na vukodlake, vampire, demone i ostala nadnaravna bića, koji i sam posjeduje nadnaravne moći. Netflix novu seriju opisuje kao spoj Gospodara prstenova i Igre prijestolja, a točan datum njezina izlaska još nije poznat.

Osmosis

Screenshot Screenshot YouTube

Netflix se širi i na europsko tržište, a Osmosis će biti njihova druga francuska serija. Radnja je smještena u Pariz u bliskoj budućnosti, a vrti se oko mobilne aplikacije Osmosis. To je zapravo aplikacija za pronalaženje parova slična Tinderu, no korisnicima garantira sa stopostotnom sigurnšću da će pronaći svoju srodnu dušu.

Osmosis je učinkovit jer se spaja direktno u korisnikov um gdje nizom algoritama otkriva njegove potrebe i želje. No kako to uvijek biva, s aplikacijom koja se spaja na mozak korisnika prije ili kasnije mora nešto poći po zlu. Zasad se zna da ćemo gledati osam epizoda, a snimanje serije kreće početkom 2018.

Kiss Me First

Naslovnica romana Lottie Moggach Netflix & E4

Kiss Me First adaptacija je romana Lottie Moggach koji se bavi krađom identiteta preko interneta. Radnja prati Leilu, mladu djevojku koja svoju usamljenost liječi upoznavanjem ljudi preko online igara. U virtualnom svijetu nazvanom Agora upoznaje Tess, mladu i razuzdanu djevojku koja krije mračnu tajnu. Djevojke postaju bliske i u stvarnom životu, a nakon što Tess iznenada nestane, Leila odlučuje preuzeti njezin identitet. Ubrzo se nađe u misterioznoj mreži događaja koja je dovela do Tessinog nestanka.

Kiss Me First će se pozabaviti gamerskom kulturom, ali i problemom krađe identiteta koji je danas sve prisutniji. Serija će imati šest epizoda, najavljena je za kraj 2017. godine, a domaćoj publici će biti interesantno to što je većim dijelom snimana u Hrvatskoj.

The Haunting of Hill House

Scena iz kultnog filma iz 1963. Screenshot YouTube

The Haunting of Hill House, roman Shirley Jackson iz 1959. smatra se jednom od nastrašnijih horor priča dvadesetog stoljeća. Već je dvaput prerađen za film (verzija iz 1963. je jedan od klasika horora), a sad će dobiti i svoju TV seriju.

Za seriju je zadužena producentska kuća Amblin Television kojom upravlja Steven Spielberg, a u glavnoj ulozi gledat ćemo Michiela Huismana koji nam je poznat kao Daario Naharis iz Igre prijestolja. The Haunting of Hill Rose neće biti klasični horor, više će se usredotočiti na psihološku napetost, a moći ćemo je gledati sljedeće godine.

Alias Grace

https://www.youtube.com/watch?v=_dAvOVVRMN8

Jedna od trenutno najpopularnijih serija vjerojatno je Handmaid’s Tale, nastala prema djelu Margaret Atwood. Poučen tim uspjehom, Netflix je također primio adaptaciju njezina romana, koji se također bavi problemima sluškinje.

Naime, radnja je temeljena na istinitoj priči o Grace Marks, irskoj sluškinji koja je zatočena zbog ubojstva svog poslodavca. Grace tvrdi da se ne sjeća zločina, a serija će nas uvesti u mračne strane uma dok joj doktor Simon Jordan pokušava pomoći da se sjeti prošlosti.