Nekad je nužno odabrati stranu

Netflixov direktor upravo je izjavio da je 'Narcos' najgledanija serija na svijetu i da je popularnija od 'Igre prijestolja'

Narcos je postavio nove standarde u globalnoj popularnosti televizijskih serija

FOTO: Screenshot

“Igra prijestolja” se već duže vrijeme smatra najgledanijom televizijskom serijom u SAD-u i Ujedinjenom Kraljevstvu. Prema jednom velikom istraživanju koje je nedavno provedeno, najpopularnija HBO-ova serija je na zahtjev pogledana gotovo šest i pol milijuna puta, što je tri puta više nego prva sezona serije “Narcos” koja se nalazi na drugom mjestu. Netflixova kriminalistička drama snimljena je prema istinitoj priči i bavi se životom Kolumbijca Pabla Escobara, jednog od najvećih narkobossova u povijesti. Nedavno je objavljeno i da će se snimati druga sezona. “Narcose” slijede “True Detective”, “Orange is the New Black” i “Ballers”.

Rezultati iz drugih zemalja su gotovo identični, što čini “Igru prijestolja” najpopularnijom kabelskom serijom na svijetu. No s tim se ne slaže Netflixov direktor sadržaja Ted Sarandos, koji je uvjeren da se na njegovoj streaming platformi nalazi najgledanija serija.

Internacionalna popularnost ‘Narcosa’

Na nedavnoj komunikacijskoj konferenciji u New Yorku novinari su upitali Sarandosa kakav je osjećaj imati drugu najgledaniju seriju na TV-u. “Sa zadovoljstvom smo zauzeli drugo mjesto, iako mislim da je zapravo riječ o prvom mjestu jer se u obzir nisu uzimali svi servisi putem kojih gledatelji konzumiraju televizijski sadržaj”, rekao je Netflixov direktor za The Hollywood Reporter.

najgledanije serije u ujedinjenom kraljevstvu
najgledanije serije u ujedinjenom kraljevstvu

Sarandos je ovom izjavom zapravo implicirao da je “Narcos” najgledanija serija na svijetu, ako se računa gledanost na svim dostupnim platformama. Iako je na prvi pogled riječ o pretjeranoj tvrdnji, posebno kad se uzme u obzir količina zaluđenih fanova “Igre prijestolja”, Netflixov direktor se potrudio objasniti svoju tvrdnju koja se ponajviše oslanja na internacionalnu popularnost njihove serije.

Nemoguće doći do potpuno preciznih podataka

“85 posto dijaloga je na španjolskom jeziku. Seriju je producirala francuska kompanija, snimljena je u Kolumbiji s brazilskim zvijezdama, i nevjerojatno je popularna u Njemačkoj. ‘Narcos’ je postavio nove standarde u globalnoj popularnosti televizijskih serija”, rekao je Sarandos.

Naravno, nemoguće je doći do preciznih podataka o gledanosti, posebno kad se uzme u obzir da Netflix informacije o svojoj gledanosti čuva i ne otkriva nikome. Uz to treba imati na umu da su piratizacija i ilegalni streaming također vrlo bitan segment gledanosti, koji se statistički ne prati.

https://www.youtube.com/watch?v=U7elNhHwgBU