Netflixu, čini se, baš i ne smeta ogroman dug; sad su kupili cijelu stripovsku izdavačku kuću

Otkupili su Millarworld koji stoji iza stripova Kingsman i Kick-Ass

FOTO: screenshot YouTube

Nedavno je objavljeno da je Netflix u ogromnim dugovima, ali to ih, čini se, ne ometa u širenju posla. Iz kompanije su, naime, objavili da su otkupili stripovsku izdavačku kuću Millarworld. Mark Millar, osnivač Millarworlda, jedno je od najpoznatijih lica u stripovskom svijetu. Njegovi stripovi Wanted, Kick-Ass i Kingsman već su ekranizirani, a njegov Old Man Logan inspirirao je posljednji hit iz X-Men franšize, Logana.

Millar je karijeru započeo u Marvelu gdje je pridonio nastanku priča koje su prerađene u velike filmske hitove, između ostalih Avengers i Captain America: Civil War. Millar je popularan među publikom, obzirom da slovi za jednog od najpristupačnijih stripaša koji uvijek ima vremena za svoje fanove.

Moguć prelazak Old Man Logana i Starlight na film

Netflix je kupnju Millardworlda opisao kao prirodan nastavak u njihovom nastojanju da surađuju s “plodnim i vještim autorima”. Dodali su da žele osigurati prava na zanimljive priče s likovima u bezvremenskim i isprepletenim fiktivnim svjetovima.

Netflix od sada ima ekskluzivno pravo producirati filmove, serije i dječje programe temeljene na Millarworld naslovima. Iako su iz dogovora isključena prava za Kingsman i Kick-Ass, među ostalim Millarovim djelima je mnoštvo kvalitetnog materijala. Među najpoznatijima su Old Man Logan, u kojem se ostarjeli X-Meni još uvijek bore za pravdu, te Starlight, priča o starcu čija obitelj ne zna za njegov tajni život u kojem je superheroj.

Millar: ‘Netflix je budućnost’

“Jako mi se sviđa sve što Netflix radi i vrlo sam uzbuđen zbog njihovih planova. Netflix je budućnost, stoga Millarworld nije mogao naći bolji novi dom”, izjavio je Millar. Netflixov direktor sadržaja Ted Sarandos je izjavio: “Mark je stvorio stripovski svemir nove generacije pun likova s kojima se čitatelji mogu poistovjetiti. Veselimo se stvaranju originalnih Netflix sadržaja prema njegovim djelima.”