Netko je složio R2-D2 od različitih droida korištenih u pet Star Wars filmova. I sad je prodan za 2,6 milijuna dolara

Droid je prodan na aukciji filmskih rekvizita

FOTO: Kory Westerhold/Flickr

Na aukciji filmskih rekvizita koju su u srijedu održali sajt Invaluable.com i kalifornijska prodajna agencija Profiles in History, jedan primjerak droida R2-D2 iz Star Wars filmova prodan je anonimnom kupcu za 2,6 milijuna dolara. Početna cijena bila je 1,6 milijuna, a prodavač se nadao postići maksimalnu cijenu od 2 milijuna.

R2-D2 koji je prodan na ovoj aukciji zapravo nije jedan kompletan droid, već je sastavljen od dijelova nekoliko različitih R2-D2-a korištenih u pet Star Wars filmova: Nova nada, Imperij uzvraća udarac, Povratak Jedija, Fantomska prijetnja i Klonovi napadaju.

Plesni podij iz Groznice prodan za 1,2 milijuna

Na istoj aukciji prodana su još dva rekvizita iz Star Wars filmova. Kaciga Dartha Vadera iz prvog filma prodana je za 96.000 dolara, dok je lightsaber Lukea Skywalkera, koji je korišten u prva dva filma, prodan za 450.000 dolara, što je 200.000 dolara više od očekivane maksimalne cijene.

Na istoj aukciji, kaciga koju je Bill Paxton nosio u filmu Aliens prodana je za 51.000 dolara, makete 23 svemirska broda korištene u znanstveno-fantastičnim serijama Battlestar Galactica i Buck Rogers prodane su za 1,8 milijuna, a plesni podij iz filma Groznica subotnje večeri prodan je za 1,2 milijuna dolara.