Nitko nije znao što će Universalu DreamWorks Animation, ali sad znamo da su u pitanju megalomanski planovi

Izgleda da će se raditi novi nastavci Shreka i gomile drugih crtića

FOTO: YouTube

Čini se da se DreamWorks Animation na put uspjeha želi vratiti oživljavanjem franšize Shrek, piše Business Insider. Taj studio postao je, naime, krajem travnja dio Universala nakon što je Universal za DreamWorks iskeširao 3.55 milijardi dolara.

Vijest o revitalizaciji Shreka potvrdio je Steve Burke, šef dijela Universala zaduženog za animaciju. A pri realizaciji tog projekta trebao bi im pomoći i legendarni animator Chris Meledandri koji bi, osim toga, za Universal trebao kreirati neke nove franšize, ali i podići vrijednost postojećima.

DreamWorks je, inače, osim Shreka vlasnik i nekih drugih dosta uspješnih franšiza kao što su Kung fu panda, Madagaskar i Kako izdresirati zmaja dok su Universalu napravili Malce i Kako je Gru ukrao mjesec pa se stoga očekuje da bi ovaj spoj mogao rezultirati nekim novim animiranim hitovima.

Universal ima dosta megalomanske planove za crtiće

Universal, navodno, ima dosta ambiciozni plan koji uključuje četiri premijere animiranih filmova godišnje. A koliko su u Universalu uvjereni u uspjeh ovog megaprojekta, dokazuje i činjenica da planiraju raditi crtiće koji će na kraju dobiti vlastite tematske parkove i na taj način revolucionalizirati poslovanje velikih studija čiji filmovi sve češće ne vraćaju uloženi novac klasičnim putevima.

Čini se da to neće biti neostvarivo s obzirom na to da DreamWorks u pripremi već otprije ima nastavke Croodsa i Kako istrenirati zmaja čije su premijere zakazane za iduću godinu. Osim toga, u DreamWorksu rade i na jednom potpuno novom originalnom projektu (Captain Underpants) koji ćemo u kinima gledati za godinu dana.