Nova serija o suđenju OJ Simpsonu bi mogla biti jedna od najboljih stvari na televiziji ove godine

U glavnim ulogama su Cuba Gooding Jr., John Travolta i David Schwimmer

FOTO: Screenshot

BBC će pokušati kapitalizirati na trendu popularnosti serija koje su bazirane na istinitim zločinima, poput Netflixove sjajne serije “Making a Murderer”. Ova britanska televizijska kuća će uskoro krenuti s emitiranjem nove američke drame koja se bavi pozadinom suđenja OJ Simpsonu, piše Guardian.

“The People v OJ Simpson: American Crime Story” u svojoj glumačkoj postavi uključuje dobro poznata imena kao što su Cuba Gooding Jr., John Travolta i David Schwimmer. U fokusu radnje je sudski proces iz 1995. godine gdje je bivša zvijezda američkog nogometa bila optužena za ubojstva Nicole Brown Simpson i Ronalda Goldmana.

Izricanje presude pratilo 100 milijuna ljudi

U najavi serije stoji da će ona objasniti koliko je to zapravo bio kaotičan proces i kako je kombinacija pretjeranog samopouzdanja tužitelja i povijesti odnosa policije u Los Angelesu i afroameričke zajednice u konačnici dovela do oslobađajuće presude za OJ-a. Trenutak izricanja presude je na televiziji uživo pratilo više od 100 milijuna ljudi.

Ova serija, bazirana na knjizi Jeffa Toobina “The Run of His Life: The People v OJ Simpson”, u Velikoj Britaniji će se početi prikazivati početkom veljače. Cuba Gooding Jr. glumi OJ Simpsona, a John Travolta i David Schwimmer njegove odvjetnike Roberta Shapira i Roberta Kardashiana. Scenarij za seriju su napisali Scott Alexander i Larry Karazewski, isti dvojac koji stoji i iza izvrsnog filma.

https://www.youtube.com/watch?v=nAyn1gDBc7s